名古屋及日本中部討論區(5)

706 回覆
2 Like 1 Dislike
高山stay咁耐? 巿內觀光一日都好夠

長島我啱啱去完,都幾大幾好行,但你預回程會塞車,我果晚一個鐘都渣到返名古屋駅。 同埋高山駅落去名古屋都幾攰
唔該你 咁我睇下點plan
其實都係自己一個去鳩遊 未去過先去下
我會去高山,但車程超過兩個鐘。所以我會喺高山住一晚。行李照放名古屋市中心酒店。
其他時間都係唔需要換酒店,hea遊。你可以碌番上1~2頁參考下我個hea plan
因為同屋企人去,所以休閒為主,
係高山實際係得一日full day ,
其他都係check in, check out 剩餘既時間,

唉, 所以我做司機,得我辛苦
急 聽日飛 立山點著好
咁chur
二見浦算啦
有冇限定品
幾多人
要平定要舒服大房
要唔要大浴場

就咁一句好難答到你
就黎暑假酒店好難book
9hrs上得電視節目都知佢俾錢人賣廣告
其實日本細酒店房都唔係頃過膠囊好過
洗乜咁辛苦自己
舊年唔識死學人暑假7月中去日本
嘩屌熱撚到仆街
件U記綿質底濕晒仲要俾日本人恥笑
唔出太陽就落暴雨
香港水浸咁都係黃雨個隻
度度都閂門交通全部運休
以後咪撚搞
住過ihg集團
平起上黎5百幾600有香港ihg酒店正常size房
長島outlet係買國際名牌個啲?
未去過答你唔到

aeon就賣返愛知岐阜三重土產多
係名古屋先係咁
其他県既aeon無
如果你係自駕
近近地中部機場常滑市附近有aeon
再唔係名駅再上個間,shopping mall黎不過賣返日本品牌
或者熱田神宮附近都有,呢間超市幾正,好多手信賣
三河灣
犬山城
岐阜城
関原古戰場
長島名花之里
伊勢神宮
鈴鹿賽車

都夠hea返1個星期
驚凍咪拎件羽絨去
我高山都係前後stay 2日, 要去既景點都去得哂,仲要都ok悠閑,我覺得朝巿同老街同一日都可以去哂
我去果日室堂11度,除咗一開始著羽絨,全程都係覺得涼爽但唔凍(但當日係大太陽)
好,
咁我last day, 食完早餐就check out 走,
早的去常滑aeon,

ps. 有無邊個中途站推介??(自駕,名古屋<~>高山)
我當初有plan過去歧阜城/下呂轉個圈, 但會拉長左個時間,最後我反而去左飛驒之里,無人加縮水版白川鄉,又反而幾靚 (重點係超近高山巿)

啱啱先發現係兩部唔同嘅售票機

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞