信用卡討論區(191) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
用開就照用埋
Q:旅行用咩卡好?
A:唔計promo/中資,現金回贈如下:
- mmpower 6%-1.95%=4.05% (需簽夠5,000)
- 東亞World Master 4%-1.95%=2.05%
- HSBC VS賞世界3.6%-1.95%=1.65%
- Smart 0.56-0% =0.56%
里數就EveryMile $2/里 (每季夠$8000)
另外日台:
- 日本 aeon wakuwaku 3%-1% = 2%
- 台灣 富邦 8%-1.95% = 6.05%
唔建議銀聯,雖然免手續費,但係匯率普遍貴過visa/master

我諗住將 mmpower 換左做 travel,因為我批死 mmpower 下半年唔會再做外幣
得返幾日唔專登開 純粹睇下手上邊張最抵
我真係恭喜你呀屌
等下隔離唔講得八月仲有無得免5K低消先
無得免就全力衝埋2萬
佢呀媽張EM 主打里數,無下限
佢自己張T+主打現金回贈,有下限
無下限得5蚊里咋,只係基本盤
Gate 35無乜嘢食,係少人啲
咁簽夠8000邊張抵啲?
真係轉咗先啦
咁EM,簽多少少有$2/里
EM+guru
AE細頭迎新買Apple gift card 計唔計?
可用結餘扣咗
洗多$1000齊頭8000用em
你JPY無錢用左HKD扣
M power個個月簽夠5000 外幣6%?
只要某一個月簽夠5000,嗰個月就有5%
唔使每個月都要夠數
暫時去到六月,之後唔知
計截數日定每月一號開始
曆月
依家先知aeon jcb 8%原來可以換AM
原來有$1.645/里
最後心軟up咗藍
Feel得出係追緊數 條女講野一嚿嚿
話一年有四張入lounge嘅卷
第三個月先開始收年費
咁如果頭兩個月用哂啲卷cancel係咪唔洗比年費
有機會追返你錢
你地有冇試過HSBC計錯計少咗RC俾你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞