信用卡討論區(191) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我後悔依家轉分行拎會唔會快啲?
無得轉
見上面寫頭15,000 2蚊1里,過咗萬5有 幾錢1里
同埋想問頭1萬5 係計全年定係每月
過8千,上限15,000,每季計
係唔係 第一次用 EM
之後 全部用 RED, 再同步儲埋印花卡

網購4%仲有冇得食?
因為唔想煩
而家主要用eat more, 冇得俾銀聯既話就用大新BA
食飯 eminent / wakuwaku
網購 wakuwaku / red
八達通 earnmore
其他 WEWA / earnmore
旅行 VS

有安信唔公開貼了
唔知應該問呢個post定飛機post

想問下travel guru個三個月簽八千解鎖額外3% 四月開卡 係咪六月前一定要簽到
因為未諗住咁快book酒店 所以仲未簽過外幣 但係apps個進度已經計埋四月
若您要解鎖額外3%「獎賞錢」回贈 ,您需於GO 級旅人會籍等級有效期內連續三個曆月累積合共相等於港幣8,000元或以上的合資格簽賬。
琴日冇留意有新promotion 用red食咗次但唔夠45蚊,咁計唔計做term 8嘅第一次
唔駛一定六月前
只要是但連續3個月夠$8000就得
但比3個月更前簽咗嘅外幣就無guru 3%

同埋無論幾時解鎖3%
到每年4月都會重新計算
除非你有升級到Lv2
Travel Guru LV 1 有3% 外幣回贈,上限600 RC,即係$20000簽賬。但升LV 2要$30000 外幣簽賬,咁$20000 - $30000 的交易無回贈?
大部分卡都限本人
之前因航特損extra 10%好似仲未入
可以帶人嘅卡一帶都夠
唔可以帶人嘅卡幾多張都冇得帶
記得每2季要登記一次
wakuwaku食飯唔係得1%咋咩?
同埋呢張卡網購會唔會好似mmpower咁中dcc伏?
google pay/apple pay有4%
優惠期由2024年3月1日至2025年2月28日
每張卡每月額外獎賞上限 $100回贈 (以手機支付計上限簽$3,334)
咁正
咁wewa抵好多…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞