信用卡討論區(191) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
大貓m記 50rc
想問下買卷計唔計到
食唔到咁多次m記
paypal 過數俾frd 計唔計網上
新m記app 係咪要重新登記
唔計
突然收到匯豐加我信用額通知要係app確認
大拿拿加5000....
宜家要確認?以前淨係話反對先要通知
銀行公會最新宣布,修訂《銀行營運守則》,優化的措施便包括發卡機構在提高信用額度前必須徵得持卡人同意。
呢幾日用恒生mmpower喺日本碌咭
睇返ebanking前幾日既payment係顯示港幣
未入帳果啲payment係yen
正唔正常

有幾次俾錢時 sales會叫我揀用yen定港幣
我都會揀yen
但啲sales唔係次次問我用咩幣俾錢
想問用Shitty嘅Cash Back卡或者渣記嘅因航卡嘅apple pay,幫同一部iphone嘅手機八達通手動增值嘅簽賬,計唔計.....?

1. 現金回贈額(前者)
2. 因航Asia Mile(後者)
3. Shitty 八仔卡每月15%車費回贈嘅$3000簽賬額(前者)

同埋用渣記因航卡綁定藍子錢包或者幫藍電子錢包增值,係咪都係冇得儲Asia Mile?
reward+ m記15% update左tnc

8. 「獎賞錢」自動誌入您於我們紀錄中累積合資格簽賬之簽賬淨額最高的合資格信用卡戶口內。

要開過 account
https://www.aeon.com.hk/tc/privilege/promotion_fnb_0324.html
合資格卡持卡人只需於推廣期內 (任何階段) 登記一次,便可由(i) 完成該登記之階段起直至推廣期完結;及 (ii) 符合指定要求後,獲享獎賞。獎賞將於簽賬月份後2個月內誌入合資格客戶之相關信用卡賬戶內,並顯示於相對應月份之信用卡月結單上。
正常
痕身網上理財係睇唔到簽左幾多外幣
1. citi好似計
2. 渣打唔計
3. 唔計
4. 支付寶六月起得6蚊里

結果兩個條款都係錯
買卷ok?
發覺有啲舖頭明明卡機收到JCB都唔肯收
好幾次拍完卡出咗單都要void單
有冇人知道點解
手續費問題卦?
因航八達通一定要自動增值,手動apple pay唔包

藍電子錢包本身計網上有$4/1里,但係嚟緊冇咗得返$6,自己衡量返抵唔抵
最想渣打加,渣打唔加
匯豐恒生就爭住加比我
渣打之前一野加左11萬,要自己扣返
我要自己申請,每次加2萬咁申左好多次
諗住一野要多d就reject
渣打有得套現如果每月玩都要12萬基本
未計其他支出
原來要咁玩,我仲一下6萬申請12萬添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞