信用卡討論區(191) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
好佩服d人可以經常食M記
大貓買卷個340我諗食一年都食唔到
Vs賞世界
用Red有機會中伏,賺少0.4買保險
個別航點抵過用asiamiles換

去超市買嘢邊張最抵?
台幣仲要係非支援貨幣,Citi會有2.x% charge

HSBC冇
可以
Avios可以換JAL PEY
歐洲短途會平過Asiamiles好多
有人拎住張J/F會私私縮縮咁入㗎咩?
我成日拎econ入Biz lounge添啦
你張Visa應該唔係純debit card?係信用卡連銀行户口嗰啲?
本身我都以為無
不過樓上講到要正正經經換J先夠膽入lounge
換完J可能又驚青比人知係換, 唔係買
有無咁自卑
Yes
有時信用卡套咗d錢
擺唔到落一個月定期,馬拉松/大富翁個玩法都配合唔到,只可以擺入citi 1個月
點會
人哋外國atm收你提款手續費,間間銀行(hsbc, scb or citi)都唔會幫你食
想問大貓買卷係點玩
Visa/master兩張都係信用卡嚟
都係加左銀行戶口喺張卡入面
請問各位老細,小弟仲讀緊書,如果想抽一番賞,係咪只能夠申請ae explorer?
有唔少卡係畀大專生申請架喎
之前試過用Citi同hsbc去台灣撳錢
sorry講得唔夠清晰
因為我上網睇資料,要喺日本網抽online一番賞的話,要有ae或者jcb信用卡(aeon),但係網頁資料係幾年前,唔知道依家會唔會有唔同,所以想問下
我見大學生嘅信用卡有啲有海外消費,但係睇其他網頁講似乎online一番賞嘅機制有唔同,所以睇下有冇巴打可以解答到,麻煩曬
咪最近個15%回贈
八達通mastercard/Tap&Go mastercard
講梗佢自己唔收charge
有部份話免但只限自己銀行既海外提款機先免
搭單問 係咪一定要門市?因為app搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞