信用卡討論區(191) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
再唔係跑oneworld會藉都好多方法
Sapphire都已經多一大堆實用嘅嘢
離緊有30000$網上簽帳要簽,有冇邊張lam現金回增或者里數好?
Red
J 點入頭等lounge
但red好似每個月上限30000?
4%上限12500,餘額1%
除咗cx hsbc em之外仲有邊張好儲里數
好似得cx最易waive年費
Hsbc 我年年2張都好易waive 喎
咁真係HSBC 好D
嗰張普通客唔會有
想cut埋戶口 乜都無
花旗係做一個月定期最抵
有The Pier Business Lounge同The Pier First Lounge
有Status都入得First
前幾日先入完嚟
淨係全球免atm手續費已經屌打
網上rate又肯定無hsbc果d咁閪
1 status 都入得?
花旗global wallet都係
仲要全部客戶都有
咁夠錢既話又無咩所謂
越有錢既人係越度叔
我知The Pier 有分Business Lounge 同 First Lounge
樓上講緊"用張經濟位機票入頭等LOUNGE"
我覆緊"正正經經換張J入The Pier啦" 我假設都係講緊First Lounge啦
記得以前望過係要指定用返citi atm
唔知呢加仲係唔係啦
係,如果外地atm 要收charge 的話citi 唔會waive
不嬲都唔使
所以日本先做到七仔銀行全免手續費
渣打都唔會waive海外銀行手續費
citibank 官網寫到明要用番citi atm 先免手續費
日本七仔銀行唔收係七仔銀行既事,唔關citibank 事
其實覺得柒柒地, 好多時係自卑心作祟
眼見DM/OWE拎住張econ 光明正大咁入

拎住張J / F 思思縮縮咁入, 咪仲柒
專登換張J/F 入去自我心理感覺良好 柒上加柒
https://www.citibank.com.hk/chinese/personal-banking/global-wallet/index.html

我好肯定有 global wallet day 1 就已經一定唔使花旗機,所有mastercard機都免手續費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞