信用卡討論區(191) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
都唔知佢個tax點計,用佢個system平一半有多
其實係唔係有手續費計埋
英文文盲?
帶意思係扣兩次額?
咁就梗係啦
咁就梗係啦,但係要兩張卡
原來可以咁 我之前入一定要對名
所以#590,睇人
滙豐首個互動社區,讓你隨時隨地交流銀行體驗
係agent隨心up
同一班機,唔同時間去問唔同agent係唔同手續費
有無師兄有sc張國泰藍卡?
打嚟叫我upgrade上去 有無特別用途?
(本身有綠 淨係買國泰機票先會用)

坐國泰送lounge
但要有100萬係戶口,否則免唔到年費
多啲lounge quota, 可以帶人入lounge
但存款唔夠1M要俾年費
六月改完藍卡外幣 $3/里
綠卡得 $4/里
玩Mastercard rewards個Suica增值要留意

妖,Mastercard rewards咁L趣緻,信用卡唔係以個品牌做單位,係以銀行做單位,即係用咗HSBC red登記,之後就冇得用同品牌嘅chill登記,CLS

如果我有來自同一發卡機構的多張信用卡,我可以將它們添加到同一個帳戶嗎?我可以更新我的預設卡嗎?

要更新您的預設卡,請點擊您的名字並選取「管理信用卡」,添加新卡並選擇其中一張卡作為您的預設卡。請注意,您只能根據您在初始註冊時使用的卡,添加來自同一發卡機構的多張卡(信用卡、扣賬卡、預付卡)。最多可添加5張卡。
但我本身hsbc vs係揀咗外幣cat
依家仲要旅遊達人level 3
好似都係簽vs抵啲?
本身一限卡5次,5張卡25次?
我以為淨得5次
請問打爆30000後回贈係點計算?
未升級0,要等下個月升level 2就有4%
係,本身賞世界都$2.78/里
條人妖係咁sell人比8000年費開渣打國泰黑卡
比8000開不如要ae白金啦
佢寫最多同時5張卡,加減好似不限
無上限外幣2蚊里都有用既
如果成日碌大額外幣係無敵
匯豐除咗everymile 仲有卡可以入?
仆街,pluse銀聯可以入,睇睇吓點知原來係澳門嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞