UO上機行李新例已出

1001 回覆
28 Like 236 Dislike
咁之前買左40kg行李,依家gip數量重可唔可以2件以上加埋等於40kg?
梗係係一個加40啦,你識唔識架
以前+300蚊又手提又20kg寄倉
而家乜都cut
係咪姐係5月8 前買果d 都仲可以20kg 分兩件托運?
同告,廚叉好似無表明
條毒撚都痴撚線
係咪姐係5月8 前買果d 都仲可以20kg 分兩件托運?
同問,廚叉好似無表明
有邊個入到場
你諗下HX 就海航 (方大), 大媽區就黃楚標, 都係中國人

外資當年jetstar 過來香港都比人bam 鳩左話咩係澳洲特許經營航空公司,唔符合以香港為主要營業地的要求 , HX 實際係海航經營就一啲事都冇

至於你話非香港為基地, 多數都係一班起兩班止
同CX+UO 加埋爭好撚遠

原來5月已經有, 唔知係咪日日有機
Ching 你柒到仆街
我仲尋日凌晨買左飛
唔知佢hand carry 果到點計了
睇張單淨係講7kg
有依個option 咩
我覺得最大個問題係同細袋SHARE
唔計d買到1袋2袋既仆街
for 短trip 商務客 (有d公司真係唔撚比買cx) , 快閃客, backpack客
基本行裝 4套衫褲 + 尿袋 +叉電 + notebook 仲有handcarry gip既重量都1~2kg起
基本上都過硬7kg
如果佢係10kg share 就合理好多

同埋閪客1袋2袋問題在於 數量
根本1人限1背囊 1handcarry 嚴格執行上機前入鐵籠
入唔到籠就比錢 咁先係最正常
跟足規矩有咩問題
hand carry 嗰啲係超晒額但唔捉 兩樣嘢黎
UO自己政策講明可以架啵
我隻tojel 28"好似4.幾
以前無印28" 5.1定5.3kg
28"點上機
搭外國機比人搭撚番落機啦
快d走呀,呢度d人會話你有風洗盡利,貪小便易,可以就用到盡
入得呢個post 你咪又係果隻乞衣 為反而反
仲要背囊只可以放腳底 就解決
on9仔 大把airline係限兩件
policy寫明可以幾多件就係幾多件 冇就係睇重量
幾日後出發 之前買落機票個陣收到email係咁 應該照跟舊制?
條on9冇見識仲學人扮專家屌人閪格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞