UO上機行李新例已出

1001 回覆
28 Like 236 Dislike
我對比過琴日嘅價錢 其實冇加價 最平嗰種就-50
反而關西返嚟無事, 放兩袋仲有位剩, 關西機場一向喪買

唔知係好彩定點
過唔過7kg ? 過就要寄倉
香港人 = 走精面
大陸人 = 死仆街
40 x 25 x 20 背囊就係328個plan
56 x 36 x 23 背囊就要買438 可以帶多年40x25x20共7kg 貴50個個
一定得, 我去幾次旅行都係within 7kg
網站真係cv 同 uo 比較好,hx 咁多年都係差到爆
大家都係中國人,唔洗分咁細
隨心飛唔比多件登機行李
一個人一個喼20KG寄倉,一個背囊+禁區一袋手信個基本野黎
舊制你可以去程一個人買30kg 然後寄2件15kg
Sad But True!
其實最主要係有d閪客一個人霸多過1個頭頂行李櫃既位! 搞多空姐下下都要處理無位擺喼既乘客行李!
出左呢個新政策之後, 唔排除d閪客繼續霸多1個喼位, 但有d客無買行李喼飛, 變相頭頂喼櫃係多左空位, 咁就唔駛下下麻煩空姐晒時間去處理唔夠位擺喼呢個問題!
根本就係
成日以為自己高人一等
其實咪又係咁無品
預咗食負評同俾人話係五毛
40 x 25 x 20 背囊唔計重量?
如田我係8號前買係咪唔受影響,不嬲都係咁買開。下星期出發
158?
仲細過JR165個限制叫人點玩
個喼跟左JR嚟買
好心佢主力做飛日本客就參考下當地限制啦
無撚嘢呀???

買20kg 行李都無得手提行李?

日本禁區咁多嘢買都唔買得??

邊條契弟諗出嚟
連登都已經咁亂
UO咁多老野盲毛 真係實施上黎唔知會點
成世都未試過拎超過5kg上機
不過我更加憎大袋撚
限重不如限體積 重量唔阻人size會
限兩件都好過限一件
有時重到仆街 分兩個喼真係差好遠
睇見d空姐就慘
成日要受班窮閪氣
窮到咁左計右計就咪撚學人去旅行啦
其實我都覺只係煙幕

想國泰加價就真
big c 野咁平, 加錢買行李, 不如係香港 big c 買.
所以佢都計到盡姐
唔岩就再買第間坐
剩係得佢飛到既又或者時間佢最岩你 可以轉plan
其實加價都唔係咩大問題,最麻煩係
上機7kg要兩件share 同 寄倉限一件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞