UO上機行李新例已出

1001 回覆
28 Like 236 Dislike
好多乞衣屌緊你
又想買野 又唔肯加錢
我屌你老母啦
所以呢個ceo根本就倒米寄倉32kg 最多2件好基本
航線又愈開愈on9開曬大陸 菲律賓
可能要掛牌check in 自助都要掛
所以計我話, 支持UO嚴格執行所有rules
唔係話咩魚唔魚蛋論
係香港人就係要管先得
襯今次改制, 直接改埋執行力度
咁樣分分鐘吸引返啲人搭UO
咁又真係無得屌
商業決定
睇下供求就知邊個贏 明顯唔會係顧客
啲人掃廿幾盒Rose 個啲 🤣
要一買就買最貴果個
又唔係唔買行李,但買左20kg都係得一件隨身….最貴32kg又唔需要咁多….
即是一個旅行袋+背囊+寄艙gip要800蚊果個plan啦
但問題係寄艙比32我過多,我又無需要劃位先

加還加可唔可以6百幾同8百幾呢個中間比多個plan我
先揀+50蚊有登機行李
之後再加310蚊買一件寄艙行李
已經玩咗好多年
搭ANA/JAL每人兩件行李
咁樣去程要係拉一個喼會方便D
倒唔倒米就再傾啦
始於覺得全球廉航係一定要咁玩, 先頂得住個營利
同埋始終會多咗一班人係得益
e.g. 輕便飛班人, 係平咗唔少
係…寧願尾2果個加番2件hand carry你趕絕唔買行李既人啫,但我不嬲買行李都趕絕埋
實有好多乞衣喺外站一哭二鬧三上吊,準備好電話影低,一定好多嘢笑
我就見過人塞幾盒MG模型霸晒d位
再加一盒海賊王隻船

佢就係睇死啲人 硬食佢日台靚時間
正常旅客 都係1gip 1handcarry袋 1背囊
佢咁開得價就唔會蝕比你
啲對手又無威脅

唯一係你改變個旅行時間 唔搭佢
HX ?
幾時有企位,hkexpress
你唔係唔知可以放埋一齊下話

https://www.fehd.gov.hk/tc_chi/cc/about_niche.html

食環署轄下骨灰安置所設置兩類骨灰龕位:

「標準」- 如有需要,一個標準骨灰龕可安放多於兩位先人的骨灰;龕位大小會因個別場地而有所不同。

「大型」 - 如有需要,一個大型骨灰龕可安放多於四位先人的骨灰;龕位大小會因個別場地而有所不同。

親屬關係:

一般指與首位安放的先人的配偶、父母、祖父母、外祖父母、兄弟、姊妹、配偶的父親、配偶的母親、媳婦、女婿或父系或母系的直系後裔。此外,如加放先人與
咪平左$50

倒米呢個因為hkexpress 係CX 集團
佢擺明係為左CX 利益

日本線你唔飛UO 就飛CX 咁制 , 仲可以拎返UO 啲靚時間去CX 再劏多筆
輕便飛其實冇平到
係, 自由市場
你唔可以只睇錢
佢總有啲錢以外嘅優勢, 令你揀佢
以前官方都話無限件數 建議你縮返入老母個閪度
26吋喼我28”
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞