UO上機行李新例已出

1001 回覆
28 Like 236 Dislike
加50蚊係for咩
有幾多人輕便飛到先
似係抄歐洲 Ryanair 同 EasyJet 個款收費模式
疫情前 Ryanair 最平既票都包左背囊+機內喼
依家佢地都係改哂最平淨係得背囊

所以依家睇其他廉航跟唔跟

都係咁講 UO自從俾CX食左之後 個價一路都托上去
撞啱佢有啲機時間靚都可以貴到同傳統航空差唔多
又講真 除左佢之外都仲有其他選擇
唔啱咪其他
相機掛頸得唔得
多件登機行李
扮咩
無論cx定uo
係日本返黎9成人都一袋兩袋
Cx有人偷雞都冇人話
係架機冇咁full又夠大所以擺得落咁解
係, 廚叉呢期係咁租海航啲A330
又入A321 又開日本細port

基本上食晒UO 啲目標顧客
影相L末日 限死總重7kg 根本唔關加唔加嗰50蚊事
去日本CX貴千五左右,時間又冇咁靚
同有個問題係有d班次同其他轉乘機聯營
又印又蝗又蝻,又多家庭客帶小朋友同BN
上次坐嘈到仆街,又亂到仆街,仲要服務麻麻地(大機又唔夠人手)

UO其實都係撞手神
咁岩附近都係二十到四十既香港人,其實都好少出事
同埋我都唔用頭頂位,霸位問題影響唔到我
但遇到有d港嬸,帶小朋友,踢櫈西玩餐檯西就仆街
好似你咁咪focus 係50蚊囉,眼光短淺,一黎就扣人帽子話人窮先。無腦真係可怕
而家日本除左高松之外佢都無咩獨家航點,人地要專注做大灣區生意
而家香港每逢加價都有啲奴隸好似你咁大力支持,
屌你老味,而家佢係廉航定位,唔做廉價生意,咁做乜撚柒嘢呀?

加上要執行到正,一定要加好多人手逐件磅,我畀得起錢,又要跟班人,逐件磅?咁即係趕走啲有錢嘅客

咁窮撚又唔搭,有錢佬又唔搭,咁佢執笠啦
7kg 手提行李全部放晒相機
其他野寄艙
係輕便飛無平到,經濟飛加左價
之前買左機票未飛果啲點計

要補錢?
Check in 時有問你有幾多件手提行李,跟住派條帶比你,有條帶既先可以帶上機,上個月日本返來係咁
講緊嘅係個flexibility
你預判到你會喺禁區買到嘢?
仲要你條垃圾連ryanair 都唔識
數字上加左
但加個小小 對我真係無影響
係嘅 以前有嘛
等咗好耐想佢開返
唔坐佢轉機都要時間
又係你呢啲奴隸,照你嘅理論, M記應該趕走晒所有唔食嘢嘅人,然後所有食品double價錢,
咁樣環境就好啲就會好多客人去幫襯

你明唔明咩叫市場定位?
其實正常size背囊都應該唔知40cm,放凳底都可能罰錢
1同2差得過50蚊邊有優勢
係囉20限一件,32限兩件,運動用器申報咪解決到
點解要一刀切
大把人禁區買duty free
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞