古天樂開戲只係撐自己朋友、撐自己業界,你地班外人點解當佢神咁拜?

313 回覆
64 Like 293 Dislike
縮?

班人一早返中國發展,只係而家人地中國唔要佢地,佢地先死返黎香港R撈
真呀
全世界都係有問題
得佢睇得最通透
如果「課金」就值得人拜

第一個要拜就係拜騰信同阿里同香港政府。
總好過畀呢D戲子呃呃氹氹。
佢呃咗你啲咩?
特登開個post屌鳩你呢啲咁嘅廢柴

香港電影做極都係咁垃圾收皮啦
https://lih.kg/3691295
奇門遁甲係邊間公司做?
點解你哋唔幫手推奇門遁甲嘅?
作為觀眾,大把戲睇。多到睇唔晒
市場而家已經唔同晒

以前所有演藝人才都要靠電視台

而家電視台規模同影響力大不如前

有同樣才能同興趣嘅人,會透過現時嘅媒體渠道去做

以前睇電視免費,因為電視台唔會直接收你錢

但係電視台都會賣廣告

你唔係咁都唔撚明呀嘛
吳炫輝間fatface俾人當係大陸公司
你幾時睇到netflix有植入式廣告?
因為呢啲先係惟利是圖老闆嚟㗎嘛
佢唔投資電影,都會有其他投資
如果家下拍嗰啲嘢咁垃圾搵唔到錢
你估班友會唔會成日俾錢出嚟?
都係要做監製去,求人哋俾錢去拍
想老屈我話課金就值得人拜?
你條撚樣係咪沉過船比啲𡃁模啊?
佢取之於娛樂圈 用之於娛樂圈
飲水思源 有咩問題?
再者課係自己熟識既領域
好過課去某 d 慈善機構做行政費

剩係益自己人代表你冇好處?
香港有高質 d 既影視作品你無份睇?無份威?
有好歌聽你冇份聽?
凡事唔係剩係睇錢
梗係有權揀啦
最緊要就係唔使俾錢就最好
諗起早幾日yt演算法彈返呢條訪問出嚟
由鄭保瑞講返古天樂搵大陸錢貼香港電影
https://youtu.be/IzcJOEGUl0k?si=LO5k8A_YY3-UOJw4
我記住你今日咁樣講
大家放長雙眼睇

睇穿你個撚樣係要又平,又要多嘢睇㗎啦
你個Netflix Account係咪淘寶幾蚊一個月同人share嗰啲嚟㗎?
窮就唔好出嚟嘈啦
個個俾幾蚊咁多嘢睇
你有冇去了解過人哋個平台點運作啊?
唔通人哋做善行咩?
其實冇乜人想知你點睇
開套戲後面幾多人有工開樓主啲傻鳩唔會知
比左幾多工作機會啲讀電影既人又唔知

新演員新導演可能唔夠班同佢合作但幕後呢?
無左佢我諗好多讀電影既freshgrad要轉行

仲有人地肯同kol拍埋啲濕鳩片又唔知
你估啲youtube channel請到佢拍片係佢想畫大個餅比機會人定個kol有錢請佢啊嗱?
放長雙眼蚊咩野?

你想講Netflix有一日都會加植入式廣告?

一雞死一雞鳴,到時就另有其他競爭對手。我從來都無擔心過佢會唔會變壞,因為一定會。

到時就轉會。我做客就係有得揀
佢瘋狂益自己圍內既人,究竟關圈外人咩事?
你真係好㒼塞
咪講咗佢幫手維持緊港產片
即係維持緊本地文化其中一環
你唔支持港產片係你嘅事咋
好多人都仲係撐
仲係覺得自己需要呢件事
Okok 你地覺得呢班人圍威喂,往時人民幣真香,而家返黎R撈搵你既錢。

你仲要懷住感恩既心,因為你覺得佢地行善積德為社會。

我真係唔阻你了。
你理得人姐

又唔係傷天害理 當佢神咁拜咪神咁拜

唔同神都有唔同人拜㗎啦

有人拜媽祖 有人拜佛祖 有人拜關公

唔明咪算,呢樣嘢唔洗明都得,你同我夠唔明相對論啦

咪又係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞