古天樂開戲只係撐自己朋友、撐自己業界,你地班外人點解當佢神咁拜?

313 回覆
64 Like 293 Dislike
有咩國家制作人唔係做生意? 係做公益?
你首先搵個好過佢既再發廢文得唔得, 以你依個踩人邏輯全世界都係衰人,
其實邊撚個當佢係神? 我冇識人係, 定只有你係到發撚神經,情緒有病就去食D屎冷靜下啦屌, 自己放火自己救,支式打手?
就係因為咁我覺得佢好夠雷,唔知係唔係行過古惑
吳志雄、林雪、馮素波等等,好多人都話佢好有義氣
佢自己都講過因為係電影圈佢先有今日,所以佢要回饋返電影圈 之類嘅說話
自己公司簽完藝人唔用自己人咩
乜撚野叫圍內自己益自己

你可以屌佢洗錯錢係乜人身上
你又可以屌佢簽錯咩人
但而家睇你係純粹唔想佢做生意賺錢
Netflix開戲只係撐自己朋友、撐自己業界,你地班外人點解當佢神咁拜?
Disney+開戲只係撐自己朋友、撐自己業界,你地班外人點解當佢神咁拜?
開戲套戲賣得,好多唔同周邊行業都有機會得益。

例如出去睇場戲,大家可能會喺附近飲多杯啡,食多餐飯,等睇戲前後又行下街,可能會衝動消費一下。

就好似Taylor Swift咁開演唱會可以帶動周邊經濟。
出埋啲垃圾post
有時間就增值自己啦
屌,咁樓主你想點? 開呢個POST既意義係乜?
隔離公司仲乜唔順手出份糧俾你?
隔離屋老豆老師/仔女,俾零用錢/家用嗰陣,又做乜唔預你一份?
譬如話去茶餐廳食嘢
有啲人都唔係揀最好食最抵食嗰一間去
食物普通,但係就腳嘅又有
揀一間啲嘢食普通,但係鍾意同老細打牙骹嘅又得

一樣道理啫
同埋真係唔好喺度扮自己睇嘅嘢係高質素啦
你平時樣樣嘢都係咁高要求咩?
我想問香港電影做本土嘅唔係佢做得最多係邊個
人哋肯爭氣,肯變通能屈能伸
好多行業嘅人死蛇爛鱔咪唔抵撐囉
政府又肯批喎,你去鬧政府俾錢去洗呀嘛
鬧古天樂把撚啊
你估對住政府,情緒勒索有冇用?

講嘢啲語氣成日轉嘅你
從來無當Netflix disney係神

我仲屌佢地宣揚垃圾左膠思維
我唔會因為個老細「對伙記好人」而吹捧佢

我做客既只睇食物質素
電影界係生係死關我撚事

最憎人情緒勒索
咁你有無鬧支那人落黎搶公屋?
佢有權連同業都唔幫
佢幫同業關觀眾咩事
池中無魚蝦自大
你有咩唔屌? 講黎比大家聽下
我實事求事,做得好咪唔會屌
咁你覺得邊間公司做得好?
商家佬點會有「好」

無奸不商
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞