古天樂開戲只係撐自己朋友、撐自己業界,你地班外人點解當佢神咁拜?

313 回覆
64 Like 293 Dislike
樓主呢d 垃圾點有資格做到古天樂對家
呢個圈邊個有錢,邊個就可以入場玩

完全無技術可言。
白痴仔
你睇下佢同呀游學修套救護車都夠膽拍。。。。。你就知佢係救世主啦
好撚型
連登狗對於香港人身份自悲又自大
心入面好想香港強大
把口就踩到香港地底泥
咁即係你唔支持國家啦。

國家既運動員都係國家養嫁噃
連登仔唔係好想香港快d收皮? 咁樣新加坡先會贏哂
點解提起經濟野(碼頭、機場),連登仔又仆到黎踩港?
你老母係女人
家下香港服務業啲態度咁差
你每日消費有冇屌鳩佢哋呀?
咁都要屌?
咁你呢啲行外人不如少少地俾返一千幾百萬出黎先?
屌呢個post真係好連登日常:

樓豬開post發表獨醒撚/踩港撚/譁眾撚言論
一開頭有小貓三四隻口痕撚幫手
然後就引到一班正常人入嚟屌柒佢
口痕撚唔夠講嫌冇癮退場
最後得返樓豬一支公死雞撐飯蓋
好可憐

無幫襯開
因為連登仔個個飯來將口

伸手問老母拎錢轉轉益埋D三唔識七既人,仲要覺得好光榮

另一個例子就係課金畀果堆垃圾Kol
學你咁講 做得好係應份 做得差就大大力屌 咁係咪再冇人會被讚
btw借問聲你係邊到見到有人好似奴才咁謝皇上嚟多謝佢 cap比我睇下 等我幫你屌柒佢
我無覺得佢係神,我只係講返個現實,
打個比喻就係:
有人捐錢去慈善機構,
旁人有機會覺得係為左減稅;
又有人覺得係扮野;
亦有人會因為咁而對捐款者有正面睇法;

你唔需要同其他人一樣睇法;
相反人地都無需要同你睇法一樣.
係呀係呀,最撚醒係你,咁你有咩貢獻呀,睇你個樣,$50都唔知有冇買過飛入場睇港產片啦!
你答唔想唔係年紀細讀唔夠書或者你智力唔夠理解社會
的士系統係現代化城巿便利工具,的士亦係政府最容易做管理確保質素
唔好同我講有電話有app好方便,依家你拎一百蚊現金出黎可以有點對點既工具就係的士
一個外語人黎到要搞上網先call 到點對點交具,你會話方便得過有貨幤就搭到?
政府監管失敗唔係的士概念唔好,你唔想的士好係你主觀感受呀細蚊仔
認真答你,有,但少

我對輪椅、老人院、清潔工、訓M記、寄養家庭等等主題無興趣
係香港,我覺得的士無左都唔係損失

呢個行業既從業員無得救
只有愚昧既人先會宣揚呢D假善舉

就好似東張果個大陸婆聲稱對個阿伯生有真愛一樣
電影除咗係娛樂,亦係人文精神,對一個地方亦係一種軟實力嘅表現。一個地方窮得只剩下錢嘅話太悲哀。

但不幸香港正正就係咁嘅情況。喺香港做文化產業慘過含撚,除咗最top嗰啲人,其他人基本上都要靠兼職維生。

但面對古天樂面對呢個困局都肯去身先士卒。要知道一套電影一般票房要過千萬先有機會回本,但佢就係有股傻勁,開戲比新晉導演,比好多機會新演員。為嘅都係希望香港電影文化可以傳承落去,希望香港電影可以去番以前光輝,嗰個東方之珠時代。

你可以唔認同電影係文化實力嘅體現,大部人認同就得;你可以批評佢拍啲戲唔啱你心水,品味呢樣野本身就好主觀;你可以笑鳩佢有啲戲冇乜質素,但呢啲嘢就係要從失敗中成長,佢有錢你吹咩
你同樓主講呢啲佢唔明㗎
如果你比起呢一集飯來張口嘅連登仔年紀更大,生活經驗更多

咁你就應該要替自己擔心

因為班靚仔都仲有機會改變
你如果一把年紀都咁樣諗嘢就好大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞