古天樂開戲只係撐自己朋友、撐自己業界,你地班外人點解當佢神咁拜?

313 回覆
64 Like 293 Dislike
佢扶中國共產黨既貧,請問關香港咩事呢?

佢養中國14e人,又關香港人咩事呢?

賺港養共?
梗係。
愚昧既人咁多。肥姜都大把Fans啦
成日就話啲人支持呢個嗰個咁樣

你完全唔夠料去做清流啊你明唔明呀?

講到尾你條撚樣都係覺得自己冇人賞識
又黎腦內補完?
你繼續做「踩港撚」「獨醒撚」啦
事實上唔會好似你想像中咁多人撐你

不過香港文化得返港產片廣東歌嗰幾支樁㗎咋
你唔撐都唔好踩唔該
就係可以唔關佢事,佢都去捐去扶,呢樣咪好人
讚佢就係因為香港岀左個咁既好人
以你既邏輯,其實係咪人類係咪唔捐得錢??
廣東歌?你講Mirror果幾件?定肥婆欣宜?定亞視陳雷?定lone 9?定中年好聲音?
絕對正確
仲要係加入今時今日嘅中國共產黨

有錢就係錯
公眾人物就係錯
個個都該死

胸無一點墨

生錯時代生錯地方啊

唔好喺度,以為自己樣樣為香港諗啦

淨係嗌樓主爭氣都做唔到啦
用自己友(我指有啲知名度)都未必賺
你淨係識呢啲?
你個人都幾狹隘
唔係㗎
佢喺另外一個post講
古天樂嗰啲藝人嘅就應該要捐錢做慈善
但係一定要做返喺香港
得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦得啦
你支持有俾錢架?莫非你係金主 支持係金錢上嘅支持 定係你就係政府
幫業界都要畀佢屌
真心覺得黐撚線

你拍番套囉
可摸耳井多少少
樓豬濁世清泉
你掘個氹想佢繼續誹謗?
好簡單嘅邏輯咋嘛
家下電影業咁嘅環境

合拍片年代賺得最多嘅老闆
拍得最多戲嘅藝人

有邊個喺呢個環境仲掉緊錢出嚟?
有邊個日日仆心仆命咁去做宣傳?

大家有眼睇啦

有景嘅話,唔使咁樣做啦

嗰班以前賺咗錢,呢期又失咗蹤嘅
嗰啲先係佢要屌嘅人啊(跟照佢嘅價值觀)

而家整個電影圈嘅大環境先係患難見真情嘅大型真實例子

利申:百花齊放年代嘅話,呢啲人都係必須要存在
其實有咩關你事
冇人搞電影>我唔係做電影唔關我事
冇人種田>我唔係種田唔關我事
引戰引流量

利申:搵唔到繁體
今次唔反你
呢啲劇本廿年前荷里活都好過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞