古天樂開戲只係撐自己朋友、撐自己業界,你地班外人點解當佢神咁拜?

313 回覆
64 Like 293 Dislike
你呢句可大可小, 實鋤得你入
我係你就即刻delete account漏夜飛走
如果古天樂開套戲比唔係自己人(如肥姜)
你估成個電影業會唔會俾佢搞彎哂
每個人係社會都係負責好少部份架啦,講野俾少少point啦。
無憎。但唔會拜

佢幫緊果個國家既人有書讀。果個國家既人拜佢先岩。
講緊既 唔係班明星發達
而係個行業蓬勃
好似韓國咁 令到個地方吸引更多人唔同方面既關注同興趣
佢話你小朋友係話得你啱
講完你都係諗埋一邊唔明個件事其實係往後係代表緊啲咩
樓豬你嘅存在又對社會有咩幫助
依家咪個部分裏面既人努力做好個部分既野囉
你知唔知自己答緊我啲乜
岩呀,所以我唔會當佢神咁拜

因為我唔使靠佢畀娛樂我
點解唔想?邊個唔想的士佬禮貌啲?邊個唔想地產經紀中肯啲唔好咁多呃呃騙騙?都係果句,你小朋友黎?
今期流行
呢個年代你點拍都拍唔會有外國人關注

你估幾十年前咩。香港電視電影流行曲你點同出面比?
佢無諗過其實的士行業如果做得好 對香港都係有利有好處
都係個句 佢諗唔明諗唔通諗埋一邊萌塞之輩
雖然你有啲偷換概念

但如果有的士行家去攞舊錢貼錢去等的士佬有得賺多啲 咁又冇人會鬧佢 只係普遍冇人覺得的士佬難做同冇錢開飯咁囉
佢地努力關我撚事,又關外人撚事

點解你地係都要當呢班人神咁拜呢?純粹因為佢係明星,靚仔D?
你唔好叫萌宅
你叫萌塞啦
你日撚日開膠post引戰,邊有時間現實生活娛樂呀
問我,我唔想

的士無左有Uber

中原無左仲好,買樓直接上網搵

業主好等於租客蝕。我就唔想出多幾個李根興、汪尊敬呢類人。
你呢句同十年前啲人話香港運動員冇外國人關注一樣雖然而家香港運動員資源都係缺乏 但你而家點都唔可以講香港運動員冇人關注
古本身拍戲就麻麻哋,唔合適打又要做打位,只係做咗業界話事人去領導香港電影業
香港運動員到而家都係垃圾

成個體壇污煙障氣、圍威喂食政府水。
其實有睇圍城就明, 古天樂表面上係天下一老細, 實際佢係一個SALES, 如果唔係圍城點可以R到六間公司掟錢投資!!
我當然知

電影業界當佢神咁拜好正常,就同劉嘉玲一樣,有佢有工開

但完全唔關我地呢D外人事
咁又關你撚事?
大把人上曬岸都無幫助過個產業
佢起碼叫keep住投資好多戲
有啲擺明虧嘅都支持

你覺得佢做唔夠係你條標準定得高
唔代表人地唔值得尊重
九龍城寨係寰亞岳少林建岳㗎
點解會唔想
d行業做得好
自己都有得益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞