古天樂開戲只係撐自己朋友、撐自己業界,你地班外人點解當佢神咁拜?

313 回覆
64 Like 293 Dislike
到底個真面目係乜嘢呢?
你講嘢好似睇緊八卦雜誌咁喎
政府點解唔支持

年年出糧畀姓霍果幾個二世祖
每套戲拍緊大陸有得上嘅就一定有賣上去

係得你先咁高情操
又唔收錢
喺連登度,喚醒世人睇清楚娛樂圈嘅真面目
標題講晒

仲問?
真係好仆街
明明隔離屋陳師奶一路想拍一套後現代驚慄愛情片
咁就比古天樂扼殺喺搖籃中
唔知王家衛有冇喺香港做善事呢?
樓主透露吓
on9 廿年前荷里活劇本好過佢好正常啫
有邊個老細啊賺到返嚟會用喺自己夥計身上㗎
咁樣都俾佢屌
神就神在成個娛樂圈咁撚多人
都唔好計啲廢嘅,淨係賺好撚多錢嘅都起碼幾百幾千人
都冇一個係可以無私幫人,全部都係自私仆街冚家剷

就係咁簡單
咁又咁多人屌Tommy
個個屌佢既比過錢佢咩
你咪話
古生知道佢咁慘都真係會俾兩舊水佢
我夠膽講條撚樣到時候聲都唔夠聲
唔關佢事又係到問,人地答完又話唔關佢事,答完=冇答
照你logic
王家衛都係撐自己業界
拎獎都係個人榮耀

關香港人咩事

同埋你唔洗張將古天樂係你嘅生命放到咁大㗎喎
根本都唔關你事,又唔係你啲錢
有料咪有人撐囉
唔通撐你咩?
有無做過智商測試 有無50 ?
連登仔:對方一定要蝕錢,飯都冇得開先係好
咁cctvb都撐緊香港電視劇連登仔又屌
原來古天樂真面目係一個負責任地運用資源喺自己業界嘅好老闆

香港應該唔係好多下嘛,尤其是而家
我講緊嘅係樓主嘅邏輯
佢嘅邏輯係收咗錢,就應該要去服侍佢
聽佢而家講嘅嘢

咁我咪用佢嘅邏輯嚟話返佢
我想問,大家認為古天樂有幾多機會接觸到佢個圈子以外嘅人?去到佢咁位高權重嘅時候,佢身邊來來去去都只會係同一班人,就算響活動識人,都係由活動主辦單位介紹。就算佢真係識到唔係來自身邊圈子嘅人,佢身邊d人都會叫佢提防外面人呃佢錢。所以簡單講,古生而家同古代d皇帝根本冇差別,尋常人根本埋唔到佢身,佢亦冇咁多時間走去搞d咩你問我答,就算佢真係搞你問我答,你估擺到佢面前果d問題已經過濾咗幾多次,飛走咗幾多佢身邊d人認為 “唔恰當” 嘅問題?

再講,我當佢有留意身邊發生緊嘅嘢,佢身邊d人(講緊佢公司d人) 都會講嘢影響佢啦。俾邊個埋阿古生身邊,咪又係要經過佢公司班人,你估個個都有機會好似遊學修同古生食飯傾下計咩!

所以結論係,古天樂跳唔出個圈子,有好多外面人一睇就知道有問題嘅嘢,響佢個世界根本冇第二把聲音俾佢睇得更闊
咪就係
王家衛幾時有喺公眾場合表達過任何自己對近年香港電影嘅睇法?
不如樓主透露吓王家衛有幾無私咁樣為香港人爭取榮耀
講起
全世界得香港嘅YouTuber咁慘
收錢又唔得

明明睇表演
一定要免費

收錢正契弟
黃家衞宜家喺邊拍野?
拍緊啲乜嘢?出嚟乜嘢質素?
受眾係乜嘢人?
見到點樣嘅誠意?
引起啲乜嘢迴響?
大家有目共睹啦
點解連登咁撚多黐撚線嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞