倫敦及英格蘭選區全面工黨化

255 回覆
262 Like 74 Dislike
咁愁做乜唔返香港 睇見都辛苦
我都想知D南亞人點樣拎到身份?
民主制一定係咁架wo用下腦都諗到
民主國家人民享有投票權為自己作選擇,政黨輪替有序有規,真係羨殺旁人。
khan 喺有錢白人集中嘅Wandsworth 同 south west 都贏咗,反而喺少數民族多嘅Croydon 同 Hillingdon輸咗…

對面派Susan Hall出選,係唔掂到連基本盤都保唔住,得票仲少過上次
無問題

但工黨搞埋啲 on9 野出黎我又問番唔少英國人投工黨做乜

你可以嬲鳩保守黨 on9,但工黨 on9 賣英都唔野少:蛇齋餅糭、30 路轉 20、劈走晒啲路口唔比車入、私校加稅、TFL 就快老破、佢地啲選區啲 budget control 鳩黎既 etc

大佬保守黨 on9 極,至少好多佢地既地方如果一直都係保守黨既話係唔洗 permit 泊車、啲 road design 正正常常、地區治安平均較好等等

以上係影響真係我呢啲有選票既一般民生呀。做生意做野既就仲繼續加我地稅去維持工黨選區既佢地福利,咁我不如快快手拎完護照都一齊趟平啦

近 4000 億英鎊養垃圾黑鬼阿叉假難民仲有垃圾白左

工黨以前係福利方面非常合適既改進,如確立最低工資、勞工保障、社會健康等等,但而加係直情派錢咁派,仲要專比埋啲不是生產既家庭而唔係惠及為社會或國家有所輸出既人

識有個本地鬼,佢做左十年建築業好地地但就係因為個仔要照顧而 child care 個福利話佢因為有番工所以唔適合申請,on9 咁佢要照顧個仔只可以放棄份工轉去其他較短時間工作或較近既地方工作,收入減半

福利唔係咁樣派掛?
笑死樓主黎到英國都係minority,先唔講對英國政治唔認識,自己都要繼續對其他種族冠以阿叉黑鬼,究竟係咪在英國生活
講緊英國市民情緒關中國香港咩事
奇奇怪怪
透過捱咗佢哋成百年殖民統治+留低嘅亂局(所以一係就一早未修例嗰陣移咗民,一係就變咗難民)

唔好以為個個英國殖民地都係做六十年代尾七十年代頭開始嘅香港咁
連登賊本身支持納粹識撚咩
總之左就壞人,右就好人啦
政咩撚嘢黨輪體呀屌
工黨亂鳩咁用錢真係唔係新聞
唔識理財係傳統嚟
因為一堆二堆五毛比我個標題吸引左入黎,又好大機會根本唔係係英國住緊掛
連登狗係咁
到自己俾人歧視就左膠上身
上嚟乞人同情
不過支那閪係咁架啦
榮譽歐洲白人
唔覺,努力做野還努力做野

但耍陰濕做生意呃鳩你既更多,又或者係一早係香港做美資公司都已經存在既阿叉上司係度搞搞震博表現上位,一口極重印度口音英文去齋吹水然後一事無成再話其他人衰搞到佢失敗既更多

朋友,番印度食蕉啦,乜都先「yes yes yes」,應承左既事又多多藉口話唔得錢就收足。一係就一個印度人做左經理,之後一兩年內就請大量佢地同鄉但又做唔掂既迫走你
1. 脫歐係邊個搞出嚟?武肺失控又係又係因為邊個一開始行放任政策造成?高通賬&負資產又係因為邊個出份係人都知會嚇死市場嘅財政預算案?講無辜,當年新工黨被金融危機整死仲無辜?

2. 你話蛇齋餅糭,咪就係因為保守黨由thatcher 時代經濟轉型開始主導嘅規劃令到成個英國嘅經濟發展集中哂倫敦,然後所有其他地方含L哂導致。

中部、東北以至蘇格蘭啲工業城市全部經濟冧哂,中央又視若無睹,啲人唔靠社會福利網救濟可以點?
弊在一早有大把人(包括sunak)喺佢campaign 嗰陣警告咗佢,「好心」與否已經唔重要
你搬去鄉下咪大把人投tory囉
成日都唔撚明你地堆友移民又要咁擁抱"保守"主義結果10個9個大城市
衰咩會咁
又關以巴事?
得五毛先會鬧保守黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞