倫敦及英格蘭選區全面工黨化

255 回覆
262 Like 74 Dislike
辛呢件阿差 自私到搞死自己黨
為咗上位 係咁搞鳩啲首相
依家一鑊粥
返印度食蕉啦 屌你
投reform uk
真係冇得揀 我都投左Labour

d嘢真係貴,生活成本高,英國真係窮
搭程車都起碼20蚊港紙
而tory真係離地
係比起嗰d張宇人拎住張20蚊離地10000倍

independent, LDP嗰d細黨喺我嗰區太細
所以投咗labour
要交稅嘅窮撚都投唔落labour
已經夠窮仲要有機會taxed more
其實如果移民入嚟係有助生產力勞動力係冇咩問題
你講嗰d corner shop其實有咩問題?

香港人過到英國咪又係移民?
全面伊斯蘭化
倫敦斯坦
如果南亞投南亞 印度投印度 非洲投非洲

Tories 當下最大牌嘅嗰堆有齊Sunak Badenoch Braverman 甚至David ,點解唔係Tories有優勢?
其實都唔太關辛偉誠事,前面都做得好差
全歐洲遲早都會伊斯蘭化
民主制度根本冇可能對抗到伊斯蘭

唯有獨裁先至可以對付伊斯蘭
所以呢方面,中共真係做得非常好
利用再教育營,強迫穆斯林世俗化

希望歐洲人唔好再俾以往嘅民主自由觀念限制自己
一次過轉向極右,如果唔係就政權都保唔住
Laurence Fox 個朵咁臭都post 已經知咩事啦…
咁香港呢?
自民黨又唔生性。
自己都係移民學人歧視移民
成日幻想自己高人一等
班弱智成日話bno visa係英國人跟手歧視所有新移民
辛偉誠都只係保守黨黨員先可以投佢上位,但佢耍陰濕就好明顯

但倫敦市長做到成督屎咁咪一樣 white chapel 入面一對生六七八件既家庭投佢,佢地係邊鬧邊投佢喎
根本成個英國都冇錢,工黨只係在野黨先可以不停批評同亂咁叫。到佢哋上場真係揸旗就一樣龜縮
保守黨係而加執政黨,一個現任執政黨連續經歷脫歐、武肺、打仗、高通脹、美國加息,全部野加埋一次過玩,其實到而加仲有咁既選票都算 ok

不過當然啦,最有影響力既城市全部都鐘意蛇齋餅糭既工黨贏晒就一樣
成日想知香港人咁辛苦先有個BNO Visa可以移居英國,
想知啲南亞人本身用咩途徑移民英國而令到英國咁多佢地啲人?
有無諗過因為本身就唔存在一個「英國人」嘅統一身分?

從工業革命時期去到𠵱家,地域同階級嘅區間係從來都無大規模洗過牌,少數但強勢嘅中產/貴族「雅文化」vs多數但弱勢嘅市井「俗文化」一直係並存但又各自睇對方唔順眼,咁邊套先係「英國文化」?

如果訂為前者,大半個國家嘅人(包括血統英國白人)都稱唔上係英國人。

如果訂為後者,所謂文化只係好聽啲咁講緊喺社會掙扎求存,入嚟又有咩意思?唔入又會唔會有人得閒理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞