[PS5] Stellar Blade 劍星(4) 蕃茄炒蛋飯每位$52

1001 回覆
24 Like 14 Dislike

座山真係好高...
好仁
主機每個月出多隻驚? 手遊每個月出幾多隻驚?
主機要同實體公司合作容易啲? 例如 FF16,
定係手遊同實體公司合作容易啲?

相對於主機高風險高回報,
手遊投資周期短就正正係因為做一隻爆唔起就即刻放棄再做下一隻,
再唔得就再放棄做下一隻, 呢度都係成本
你可以研究下王國紀元間公司,
佢喺香港上巿, 年年份財報喺官網都有得睇
同時比較下 CAPCOM 份財報, 呢間就主打主機巿場

手遊去開拓客源.... 手遊根本就同主機唔同客源
睇你想玩幾多周
單為白金嘅話兩周清ending途中點都夠
要去到2周目之後嘅新增上限就難啲
我本身諗住二周齋衝主線,到時順便執下應該都夠?
二周條血 仲可以升上去?? 咁癲
有冇人知運輸11 好開頭,有個位無人機會掃描,房入面有個箱同人
上網睇片度門會有隻怪爆出黎
但我冇唔知點入去
Se啱啱就係呢兩日出咗財報
開發到一半而放棄嘅主機game蝕咗佢超過大半年嘅純利
對細廠嚟講手機game就係賺一隻就可以有資金漁翁撒網100隻再搵過
但主機game賺完只係可以all in返落下一隻

係唔同客源,但睇數據就係自從有手機game之後有帶動返本身越嚟越平穩嘅主機game市場一齊升
Ps5都出原神星鐵個啲啦
肯落手玩手機game個批點都易吸過啲雲玩家去玩主機game
釣左成朝魚!仲未齊廿條
中魚 出城果水池 蠕動的蟲
大魚 7號鐘樓下面水池 魚片
特大 9號秘密基地前面海面 特殊餌料
巨型 綠洲 奇幻餌料

再黎就係時間問題
酒吧果首都好聽 依隻驚既歌係比到人一陣蒼涼,夜晚玩果時聽到都正
成日fing手,好似以前日本仮面超人講野
想問一開始地圖,過咗有冇得返去攞嘢?
SE 呢啲出隻黑鬼做主角嘅驚攪到工作室都摺埋嘅極端例子都好題
而且佢新社長啱啱先上場,
佢上場前都有講過話要集中返開發資源,
唔排除佢就係撥亂反正, 將前社長偏向 SJW 嘅方針改過黎先取消晒佢

你話細廠嚟講手機game就係賺一隻就可以有資金漁翁撒網100隻再搵過,
用返王國紀元間廠做例子,
想當年 (好似 2017,18 左右?) 財會直播時雄心壯志講過想一年做 30款新驚, 博其中一款跑出, 結果到而家 2024年仲係靠緊王國紀元

原神又係另一個極端,
呢隻根本有國家支持, 用最高規格去做,
只係揀左喺手機出啫,
佢開發費由每年 1億升到 2億, (2021年資料)
到 2022 年已經用左 5億,
高過晒好多 3A 主機驚,
你好難再數得到有多幾隻同佢差唔多level,

你話睇數據就係自從有手機game之後有帶動返本身越嚟越平穩嘅主機game市場一齊升,
可唔可以公開一下個數據?
我都係釣左成晚都無...
差 2大, 1特大,
鐘樓淨係出比目魚
巨型反而釣 3次就攪掂晒
第一次入到間吧聽左陣先走 再J 下EVE 個坐姿
一開始玩隻驚都係睇女,但依家玩落,音樂都好欣賞
Xion 2真係好好聽
係綠洲釣到大白鯊差特大中間果條
小型係邊度釣多,差2條
https://www.youtube.com/watch?v=abeoW4D_BQc

QTE 成功同失敗動畫
仲要特登著白禮服show裙底, 日本仔真係識玩
綠州成日出小型,
除左夢幻魚餌之外差唔多用咩餌都會出
其實所有池會出曬所有魚

但特定池特定魚餌會大幅提升機率
食完飯繼續
想問正常釣要釣幾耐先釣齊? 諗緊唔釣沖主線爆機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞