出嚟做咗嘢一段時間 發現善良嘅人好少

420 回覆
3504 Like 50 Dislike
個班友啲老豆老母根本就係賤種
所以遺傳啲賤種DNA畀仔女
娶妻不娶幼教閪
試左, 發現教會既人都好假, 全日界都係得返d 賤人, 好想死
老實講,對付啲閪人閪啲真係冇問題
an eye for an eye
但係好多人對出面衰格 ,對自己家庭就好好
睇莊閒
都同意嘅
不過去到臨界點就唔撚忍一定要開佢波
最多咪轉工轉行
之前有份工 同team有個同事表面好串咀好鍾意講是非好八公好自大好小氣 初頭心諗中伏有呢D同事
但相處得耐就發覺佢係真正善良 好真心幫人同埋勁有義氣
公事私事都受過佢好多幫助 成日好苦口婆心教我好多辦公室政治 闖左好多次禍又幫我補獲 明明唔關佢事又記得我生日又派利是又送禮物
有一段長時間好低落 佢成日安慰我鼓勵我請我食野飲野 對佢發過幾次脾氣都無疏遠我 係咁安慰我唔想我鑽牛角尖同有誤會
同埋佢會借錢比其他同事 萬萬聲好兩脅插刀
係佢面前可以做到真正既自己 唔洗講客氣說話可以盡情毒舌之後果幾份工就算都有好人同事 都唔會再可以熟到咁&乜都攤出黎講
佢有無講過呢解會係office表現到咁易令人誤會?
所以唔係善良嘅人少
只係善良嘅人冇上到位做唔到高職位
耶撚都有閪人啦
識人返教會,個神父日撚日搞小動作
比人問幾次遙控係邊就落人地部門屌成粒鐘
岩岩出嚟做野會好憎呢種人

但最終所有人都會活成當初討厭嘅撚樣
成個Po俾你個Jesus人騎劫咗
變咗屌耶撚Po
出嚟做嘢就發現最多就係樓豬呢啲自以為係善良嘅人
但呢啲人就會踩住你功勞上位
關咩華人事
個宗教出現目的就係利益
傳揚係因為侵略
而家回到最初啫
連登仔話性格差唔會有另一半架
打份工姐
個個都係有得求其就求架啦
又唔係做老闆
關善唔善良咩事
而家已經係啦
咁多支種
理完都唔知洗唔洗賠錢
今日返工搭鐵 俾white trash 專登撞

班港女見高大鬼佬就覺得一定好nice 出晒水 收收皮先
了解左

黑暗係因為無光
地獄係因為有中国人
睇下同個老公有無利益衝突囉
有既時候先見到真面目

同工作同一道理,有著數帶俾佢,佢就刷鞋(=對佢好),一有咩唔妥,就反轉豬肚
其實無得咁講

人係有感情有好多時候會對人唔對事
同同事無乜感情心狠手辣
但同屋企人感情好就願意付出
呢啲都係好常見
依家呢代有個問題係
佢哋唔識/做唔到多面人
應該話佢哋係一定要一面人咁做人
唔明點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞