[Danke, Jürgen]利物浦 vs 熱刺

1001 回覆
6 Like 10 Dislike
而家唔會有呢種級數
起碼要犧牲2季分數去養 eg:紐
反而沙地唔知會唔會買佢就真
咁係老闆問題 關個架構咩事
剩係講佢交出去 唔提佢自己獨起上黎個堆鳩野
又無人屌佢季初個期 而家屌佢個態差又唔撚得?
咪係囉 好似高普咁佢係多蒙特同利本身都唔係話哂事嫁啦 有成績咪有話語權
咁已經係問題
球員真係變星,之後咪比人挖走
利啲轉會budget 同中型班咪差唔多
係 但愛蛇名氣太大又唔係聽哂老板話個d 人來,fsg 唔會考慮啦
咁咪直接屌柒F$G
近十年除咗狜同蘇 冇邊個係巔峰比人挖走
而且講到吸引力 最後都係輸皇巴呢D級數嫁喇
愛蛇自己都冇諗走 哂鳩氣啦
依維拉有心搞肯比錢 個管理層又全力支持自己 傻鳩先走
琴晚果球反擊佢想傳比紐郁傳到on99 咁
67 都果球中眉又係慘
加分比真係有進步
講真點會咁易追到皇巴拜呢d 吸引力 都唔講仲有鏝,車呢d 有錢球會 仲有獌,阿,熱呢d 地方身活條件又好d
再講以球員角度去諗 唔講球場上 講收工後生活 利物浦呢個城市本身都唔係太吸引
【古治談史洛】

古治以親身經歷,形容史洛。

「飛燕諾係我嘅母會,我個仔都喺青年軍踢緊,所以我同史洛係有啲交集。」

「大概一年前左右,佢邀請我同佢一齊工作一個星期,因此我可以觀察佢日常嘅工作,係一個令人著迷嘅體驗。」

「佢係一個願意幫助年輕教練嘅領隊,所以可以充份證明佢嘅為人,而且願意分享自己嘅想法及睇法。」

「一年前係一個好時機,當時飛燕諾即將成為荷甲冠軍,睇佢嘅訓練日常係好有趣。史洛熱愛足球,可以無時無刻都諗住足球,從佢嘅言談可以充份感受到。佢會觀察唔同球隊嘅踢法,希望令自己嘅球隊可以進步及更上一層樓。」

「戰術層面上,佢真係好強,呢樣野係喺荷蘭最聞名之處,令佢喺國內有好高聲望,因為大家都喜歡佢有視野,有自己嘅風格。」

「今時今日,人人都好鍾意比較,佢係咪高普嘅風格呢?佢係咪摩連奴嘅風格呢?佢係咪哥迪奧拿嘅風格呢?答案係佢有自己一套獨特嘅風格,佢唔會完全抄襲一套特定風格,而好清楚知道自己想要一套點嘅足球,亦深信自己嗰一套可以成功。佢崇尚賞心悅目嘅進攻足球,亦講求主動積極防守,踢出高強度比賽,喺對手嘅半場主導球賽。整體係有別於高普現時嘅風格,但好多原理係大同小異。」

「最令我眼前一亮嘅係佢有能力令球員相信佢自己相信嘅一套,我有同部份當時效力緊飛燕諾嘅球員交談,所以人都對史洛讚不絕口,球員都喜歡操練嘅安排及史洛解釋佢理念嘅表達,係一個善於表達及人際管理嘅領隊。」

「如果有密切留意飛燕諾呢幾年嘅比賽,好容易會發現佢地有明確嘅風格,所有球員都願意執行指令,而佢令球員變得更好。」

「由阿爾克馬爾轉到飛燕諾執教絕對唔容易,當時亦有好多人質疑史洛係唔係合適嘅人選,因為佢當時未教過國內豪門球隊,但第一季飛燕諾已經荷甲排第三,及歐協聯決賽僅敗而屈居亞軍。」

「喺佢執教第二季,球隊星散,但史洛一手一腳建立全新球隊。同樣地充滿質疑嘅聲音下,史洛再次令人大跌眼鏡,喺冇咩人睇好下擊敗阿積士及PSV燕豪芬成為荷甲冠軍。今季則勇奪荷蘭盃及排聯賽第二。」

「突然傳出利記有意以史洛帶隊,我真係大吃一驚,因為自從高普話季尾離隊後,有好多其他名字同利記扯上關係。但搵史洛其實都好合理。消息傳出後我未有同史洛傾談過,但如果最終成事,利記絕對係揀啱人。作為一個荷蘭人,又係飛燕諾及利記嘅支持者,我真係有啲興奮。」

「史洛準備好下一個更高水平嘅挑戰,質疑者會一如既往有佢地嘅說法,或者會話佢未教過荷甲以外嘅球隊,但高普曾幾何時亦未教過德國以外嘅球隊。」

「雲戈爾曾經講過︰『當你準備好就係準備好,同年紀或工作經驗無關,一切係你嘅能力。』」

「好難比較兩會嘅規模,但史洛咁多年都面對唔同壓力及期望下,交出良好嘅成績。面對唔同困難處境,佢都堅持自己嘅信念去迎刃而解,唔會散發有負面情緒。」

「以前佢都有機會轉戰英超,但都唔啱佢心水,佢會等到佢認為合適嘅機會。佢肯轉會一定係新球會嘅藍圖有助佢大展鴻圖,史洛假如對未來有懷疑,佢係會唔介意拒絕大球會嘅人。」

「要接手高普一定係唔容易,但史洛會以自己嘅方式及付出所有去令佢嘅球會邁向成功,佢意志堅定,而且充滿自信。」

「史洛嘅風格會係利迷喜歡見到,面對傳媒佢亦擅長,會好清晰講出自己嘅睇法。飛燕諾都有好多唔同國籍嘅球員,佢一直都用英文去進行隊內演說,所以語言絕對唔係一個障礙。」

「喺飛燕諾,史洛深受球迷愛戴,佢地都唔會想佢離開,但以我嘅睇法,我好開心佢係去利物浦,佢唔單止係一個好好嘅領隊,而且係一個好好嘅人。」

https://theathletic.com/5445152/2024/04/26/liverpool-arne-slot-dirk-kuyt/

#LFC #YNWA #WeAreAnfields12th #A12HKMO #A12OLSC #A12LFC
又好住又有成績自然多人揀
好住冇成績咪講錢 好成績唔好住一樣有人揀
兩樣都無又冇錢咪等收皮囉 不過現實又唔係有星先會有成績
係英超無左哥狗可能好少少
規矩比曼城車仔玩爛後
其實想洗大錢都唔容易啦
駛多錢未必有成續
車曼就係例

鏝係玩金手指
有無卡華奴半季數據睇
有d期待屎落,畢竟呢2年都見到klopp daddy好累,以致到成隊波都係,轉下係好
歡迎slut sir同荷蘭幫

范大哥見到同鄉應該會落力d踢
列斯條s乜鳩肯定係煙幕啦
咁早開哂名
呢個一早scout開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞