對咩都無哂感覺, 做人好似唔知做咩咁

648 回覆
1398 Like 70 Dislike
check下好喎
啲錢好忌唔知洗左去邊
先30就中年危機都幾慘
人生有幾多個30年
其實要將自己打造一個有魅力嘅男人
你老婆先會肯對你有興趣 對你體貼啲甜啲
仲會有啲情趣

唔係嘅話你老婆30幾40就會開始出去勾啲小鮮肉
大把女人係咁
多謝咁多位巴絲打俾意見連登有愛
清唔到卡數咁你問題,減少支出可以差好遠
“踏實”過生活,set啲無聊rule比自己,感受返啲生活樂趣
直接去健康院同醫生講佢就會轉介你去醫
會見咗社工先 社工覺得你問題嚴重就會轉埋去醫生開藥俾你食(如果你想食藥嘅話)
都解決唔到問題就會轉介你去見心理學家或者精神科醫生
所以唔使點搵料有需要就直接去咗先啦

利申睇緊
試下離婚,好似幾刺激
撳「起底」睇咗樓主你幾個 post
感受到健康、財務、重重覆覆人生、婚姻、生活令你感到唏噓
又見到你都自我測試咗抑鬱嘅狀況,我明白唔係話做運動睇開啲之類就會突然間有龧光

我自己都經歷過
我都以為人生已完
我都差啲以為要係咁食藥去令自己開心

唔敢講到有啲咩方法一下子能夠令樓主你改變

今次你個 post 上咗熱門,我希望能夠有更多人畀到有用嘅建議你

輔導都好睇人夾人,我都前後見到四五個輔導,終於有一個畀我嘅建議,到今時今日都仲有用,令我時刻提醒住自己,走出困局

唔好放棄!放負就放負,話唔定上嚟傾傾下,方法就突然出現。而家先 30 中,同老婆結咗婚幾年係咪?如果呢段時間你咁辛苦之下,其實會搵到方法解決你對生活各方面嘅認知,嚟緊幾十年會係光明㗎

講到 1999,都係希望話你知,幾灰暗都好,總會過去,加油
ching 掉轉諗你有老婆有樓其實都算係咁

去個旅行放鬆下自己, 如果都仲係好頹, 建議搵下D 心理輔導

對咩都無興趣係抑鬱症其中一種症狀
呢個係好深同好難既課題,每個人都有自己思想喜好困難。

要好深入了解自己,好深入了解個世界,同時又不斷改變,因為你不斷行,實行會有好多困難,又好多新觀念,完全刷新係所有觀念,無一個萬能既方程式。

暫時領悟到既係當一隻遊戲咁盡情去經歷,到完game既時候唔後悔,做左自己想行既路就得。

現實中有好多道德約束,現實問題,但能唔能夠突破,點樣行都係靠自己領悟。
屌你自己都話自己肥矮柒毒
咁你都冇upgrade過自己
就唔好咁多要求
發掘下興趣
同你一樣 打份高不成低不就既工
轉左一次工 由年年跟point
變左年年續約 無假期廢工
供樓 加息加下加下就加左幾千蚊
想再辭職轉行 又怕再減人工減低生活質素
供樓 加息加下加下就加左幾千蚊

同另一半同居到無曬火花
過住細水長流既生活
搞下搞下做咩都提唔起勁
好彩仲有keep住運動支撐住自己
0運動應該患有抑鬱症了

原來咁多人同我一樣苦苦生存緊
可以搵啲嘢學吓㗎,或者去吓旅行
以咪結左婚囉
我睇番自己原來都持續左好多年
大家一齊努力
睇精神科
同你一樣,3十尾,結婚10幾年,仲要分開瞓10年
下次去醫院覆診試下有無得轉介先
感謝你
同屋分床?
有時想好似D呀伯過下引掂下女, 但老婆又唔俾掂 ?

姐係點,想做愛老婆唔比?
如果年少日記個細路覺得自己無價值可以選擇自殺 ?

你要自殺既幾大個都阻唔到你
跑下步
會開心好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞