對咩都無哂感覺, 做人好似唔知做咩咁

648 回覆
1398 Like 70 Dislike
我都想住公屋
當初諗住結左婚快D排到, 點知最後買埋樓結埋都仲未有
前後都等左7-8年
就係咁,結完婚就想生個仔睇住自己
所以就要睇另一半識唔識體諒,一齊咁多年都無既
咁就玩完

係香港好多心男人拍拖都做開鵪鶉,咩都唔夠膽講 ,
拍拖時間要慢慢令另一半變成識得可以理性既人,下下只識發脾氣, 個目的係搵個伴發脾氣發洩既?

大家係為大家好 ,感情好 ,要開心既,就要大家磨合 互相扶持咁行,長期一方遷就 硬食 ,關係唔良好囉
其他人結婚你就結婚
其他人買樓你就買樓
咩移民冇錢?其實你一早簡左啦.
肥矮毒柒窮?你根本都唔想改變.
下一個最錯既決定一定係其他人想生仔你就生仔
你老婆想生你父母想你生 你可以堅持唔生
咪再行落個深淵啦
同我一樣
會送下外賣賺錢都係第二,其實幾好玩 有個目標俾你 當完成左撳個掣戶口又多左50蚊 打發時間幾好
同床異夢不如單身好過
唔好諗得太美好覺得有人陪就係好事
學識取悅自己仲好
眾人都是孤獨的,死個陣都係獨自面對
講又講左, 改都係改一陣又打回原形
講多幾次我都唔想講
以為自己開post
不如放個假, 休息下?
好多人都係咁
只係改少少設定
係香港做男人已經慘 仲要結埋婚 話比你知 千祈唔好生 我驚你到時仲大獲
我而家旅行都唔想去.....
本身下個月一齊去日本, 之後佢屋企有事叫我可以一個人去
我又完全無哂意慾.....跟住又諗錢錢錢...
供樓, 加息加到傻
屌 以為我出post 一樣 如果有安樂死 想搞
人生, 諗得太多最後只會原地踏步。
回望前半生; 好幾個影響自己人生路嘅決定, 當日都係輕描淡寫咁決定出來。
記住; not making a decision is also a decision.

咁既情況千祈咪撚生…
我係咩都唔想做
細個時我係咩都PLAN好, 有哂計劃既人
唔知幾時開始變到咩都無所謂, 見步行步
咩工咁好?
舊錢拎去叫靚雞 都解決到問題
一旦變壞,個仔/女食晒
向內 屋企搞唔掂
向外求,搵下野做分散下咁迷惘既心情,試下啲未試過既野,可能會有新體驗
簡單啲近期流下食咩啲 ,咪去當行開下食咩
多人講既戲上演去睇下
搵啲活動投入一下,可能會有新體驗新轉機
咁唯有認命。都識D朋友, 仔女大個學壞/入黑社會; 佢地都好無奈。
不過子女有子女嘅人生, 父母唔需要負責到死個日。
有時想好似D呀伯過下引掂下女, 但老婆又唔俾掂

你老婆過下癮去搵sp你o唔ok?
養左隻貓的確好啲 好彩隻貓痴人 叫做有返啲動力因為要養佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞