對咩都無哂感覺, 做人好似唔知做咩咁

666 回覆
1455 Like 72 Dislike
穩穩定定係度無病呻吟,有老婆,有地方住,有穩定收入,仲想點呀,大把人住劏房瞓街啦

同埋你無人生目標,都唔係一,兩日既事啦
肥矮毒柒窮
但搵到老婆又供得起樓
串撚親我呢D真窮撚
有時想好似D呀伯過下引掂下女, 但老婆又唔俾掂

你想講老婆唔俾掂佢?
以為

下次你試下問 可唔可以掂下啲雞
30+ 好多人都係好似你咁過生活
You are not alone

起身冇病冇痛 過住每一日已經好幸福

得閒上嚟就吐下苦水
好多巴打都會有共鳴
抑鬱症你重叫人離婚想害死人
睇醫生check 清楚 有啲藥可以食下既
你個人無興趣,日日都係行屍走肉,你個肝好對你有咩意義?做人做自己鍾意做既野,唔好理其他咁多
情況差唔多,分分鐘識

睇你想唔想生小朋友
人生會唔同哂

我都係每星期迫自己跑一次步減壓
我有養

老婆屌曬鬼
有樓有老婆仲上嚟扮慘,吔屎啦你
樓主應該就係谷著谷著壓力 又無地方比佢傾訴 所以心理狀況先會變到咁

同埋人類本身係犯賤 一定要不停搵野做先可以突顯自己係個社會上仲有用 依個係大部份人都係咁諗

所以當自己年紀大左 想做任何事都變得力不從心既時候就會開始諗埋一面

記著依個係人既天性 所以樓豬唔好咁唔開心 唔算係一個病 係天性問題 要做既野就係睇開d 多d同人講下野 平衡下心理 好好過埋下半世 換個角度 當係一隻game咁玩
midlife crisis
同打機差唔多
依家 game 又係不停都係接任務
我打到悶
得閒送下豪宅 睇下人地生活都好
送下 d毒男又會唔敢出黎拎外賣
可能我無咩生活 睇下人地點過都幾開心
睇多d 「慘過番印度」post
咩感覺都返哂來
你老婆一定係豬閪
樓主,情緒病人同你講返聲,生活穩穩定定無波瀾其實係一種幸福,有好多人連穩定工作都冇
有效架,記低有乜要做,幾瑣碎都記低
一步一步完成佢,就覺得呢個星期無浪費

而家日日開住個iPhone reminder 做人
所以依家00後興 唔結婚 唔生仔 唔買樓 係岩既 佢地先至係最清醒既一代
I know this feel bro
乜都唔想做 似係有病 睇下精神科
輕度抑鬱症 食啲藥世界會輕鬆啲
有人陪定冇人陪好;有人管定冇人管好
兩睇
有時一個聽歌可以無神神狂喊
聽咗咩歌
30中結婚幾年,好明顯係為結而結,覺得30歲要成家立室。樓主好明顯唔知自己要咩,個社會覺得你應該點就點嘅人,當你做咩都唔入為自己而做自然係覺得咩都係錯嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞