對咩都無哂感覺, 做人好似唔知做咩咁

666 回覆
1455 Like 72 Dislike
Why not ?
結婚結到咁為乜
咁你解釋多30K點多左幸福感?
住大d , 請工人 , 養車。

食好d , 去旅行, 玩興趣。

大佬呢d唔洗洗錢?
多三萬,就唔洗簡呢個做老婆。。
咁你你拎你條J做量度,唔係個個好似你咁
我都係針對樓主篇文既內容作出推測姐。。佢成篇文既重心都係圍繞住佢老婆。。
玩一樣新嘅運動 我自己最迷失嗰陣 就走左去玩攀石
咁即係想定唔想 好簡單一條問題
有錢係適合要細路 而唔應該係令你「想」要細路
抑鬱症十居其九都係唔清楚自己「想」點
成世人跟住個norm/人地想你點去行
多啲問自己想點 中意點
我反而唔係用黎谷多巴胺而係用黎feel我啲負面情緒
感覺下自己咩事
有時生活令人麻木到唔開心都唔知咩事
你點解釋我搵50+都同樓主一樣不過好在我冇老婆
我搵7x , 女友搵5x 。 冇咁既煩惱,唯一煩惱係想搵更多,過得更舒服
失去佢,做人已經沒有意義,已經好想死,應該唔會係好事😔日日都諗住自殺
搵緊東華傾下
GOOGLE 左好多都係要成個男士BODY CHECK 先有
好似無單獨CHECK 呢樣野....

SAD
同感 不過我22
Me too 做人做到好悶…
跳唔出個框框
又唔係全部錢問題 當然啦無啦啦好多錢嘅話
就梗係會唔同啲

身體話唔健康咩 又唔係喎 食得瞓得行得走得
但係就間唔時有啲警號 ,呢種警號就意識到自己年紀開始大啦

唉…
其實大部份人都係經歷緊or經歷過樓主嘅嘢
個過程係好難捱好辛苦,只可以講一定要有決心啲踏出一步做一啲自己未做過嘅嘢先會捱到呢關
你見咁多人去做gym、跑步、追星其實都係想喺生活中搵到一啲價值
呢個數唔洗養人其實都做到好多野
你話卡數多 咁你要思考你既卡數來源有冇令你開心過
冇既話就檢討下點解咁大洗

有時開心可以好簡單 對比搵低過你又單身既人都算幸福 如果咁都要自殺未免太浪費生命
如果做senior有可能要幾個月先轉到
佢話自己二字尾人工,有幾Senior

唔會係二十萬卦
總結:
樓主有份hea 工
肥柒但結咗婚
樓主好撚唔滿意
我同樓主你既情況有啲相似
所以好明你既感受
唯一唔同就係我有個女
依家生活真係為左佢
平日一放工返去同佢玩,見佢攬住你
個種感覺係可以忘記返工時既on9

如果你地本身有諗住生小朋友
建議真係趁早生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞