對咩都無哂感覺, 做人好似唔知做咩咁

648 回覆
1398 Like 70 Dislike
跌入comfort zone + 無新沖擊
無得搞
要由改變習慣做起
生左小朋友會仲煩
我成6-8年無放過大假 除左紅日
有小朋友 連紅日都無埋
多啲同另一半溝通,傾深入啲, 畀佢知你個心有幾灰 諗緊啲咩

如果做唔到一個伴侶應有既陪伴同支持 ,咁你要考慮一下呢個人值唔值得行落去,唔好為有個伴而有伴,支持陪伴 互相扶持都無就自己考慮下呢段關係係咩關係

唔好講咩感情變家人啲垃圾說話,家人親人就唔識互相關懷 互相照顧啦咩?

你兩個人無傾開心事既習慣,每日放工只會捱罵既份,咁自求多福 ,自己搵啲野改變下 加油
無用嫁。。
好多另一半 唔會安慰你
香港好多人都係咁 番工為咗去旅行同食好西
享受世界 你想重刷 重新黎過都係番番呢個世界
一出糧大部份錢去左供樓, 人生好似無哂意義咁 btw 建議樓主搵份pt 星期六日做下, 消磨下時間同精力,又可以搵番兩個錢
可能咁講 好多另一半仲需要你安慰
無謂煩到佢
即係交租定供樓
你結婚個陣無諗過未來?
咁你結黎為咩 人有我有心態?
覺得年齡咁上下就要結?

你咁無計劃 千其唔好諗生仔移民啦
睇你都係跟風 人做我又做
搵啲野擔心下
真係,自己都搵唔到生活嘅意義仲想生個仔出嚟經歷返同一樣嘢
得罪講句樓主應該冇興趣冇內涵明知自己對生活咁多不滿都淨係識留係自己個comfort zone一成不變

上面咁多comment建議你一係ignore一係搵藉口
唔係想彈你
不過你唔肯意識自己個問題 唔肯自己幫自己
上連登開幾多個po黎圍爐都冇用

仲後生 唔好咁早死(精神上)

https://youtu.be/SJAnQ_Fk7nQ?si=yvIoE-hf9x7FKOAA
我會research 下, 多謝你
唔靚, 肥婆黎
可能後生想有個人陪....同埋佢幫我打點哂好多野
其實岩既, 迎合社會
講姐即係點都無個種感覺啦
肥矮毒柒窮
但係又有老婆又有樓我知你心情唔係咁好,但係你講到咁理論上香港大把冇樓冇錢又冇女嘅人應該要跳先過你
當無果時就會想要
人係唔會安於現狀
所以有時諗死左唔洗煩
邊有咁易死
結婚個晚擺埋酒咩都無搞就訓啦
其實都同居左一段時間先結
一齊住其實真係唔會再有咩激情
起碼有個人唔會放棄你先,有時不離不棄已經係最難得
就快同你一樣
三字 儲緊錢買樓
而家條女同老婆冇咩分別
返份非公務員工,跟MPS,高不成低不就 叫有point十幾
返工每日工作行企望休息 冇咩特別野 唔忙
收工都係冇嘢做 朋友又唔多 未到單機都快接近
而家有時收工揸車送下外賣叫有啲嘢做下滿足感
行屍走肉,就真呀
好在未有小朋友,有時想分手自己一個或者搵第二個
我覺得係因為女朋友我唔鐘意佢所以我嘅生活冇開心冇唔開心 冇任何漣漪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞