對咩都無哂感覺, 做人好似唔知做咩咁

648 回覆
1398 Like 70 Dislike
我指掂老婆佢唔俾掂
有時抽下老婆水, 打下PAT 個D佢都脾撚9我
肥矮毒柒窮都有婚結
“無野做左年幾又無野入到portfolio, 轉工又驚搵唔到而家既人工”

把握時間嘗試做啲嘢增值cv?
叫雞啦
2字尾仲係到叫春, 仲要冇野做
身在福中不知福
其實都有搵既, 未岩姐

咁你老婆性冷感搞唔掂喎
係結左婚先咁定不嬲都係咁
同我一鳩樣
返份無聊工
每月供樓
屋企有老婆無激情
無子女
對生活無乜興致
行屍走肉
屌你老母開撚夠呢D post 未 以為自己開post
上個連登hea下都睇到灰鳩埋
住大西北7點幾返到屋企算係咁咁
份工又冇野做
係度無病呻吟
你算好有人陪
我44歲 a0
用肉棒狠狠教訓下佢啦
咁先係激情
政府門診50一次 跟開有得見埋社工
廿幾卅幾歲嘅你,當初點解決定結婚?
https://lih.kg/3680709
可以同你講太把人比你更慘,但非洲既人無野食唔代表醫到你肚餓,始終要靠係食野。

家家有本難諗的經,幾百億身家都會有佢既煩惱。

每個人既人生就好似打機咁,最重要係你既經歷,點樣去行你想行既路。

宜家係塞左係同一個地點刷怪,你遇見既將來都會係咁,要走出你個困境都係靠你自己做決定,無人幫到你。

就算北韓人,都會有人決心走出黎。

呢個世界係一個無止境既大遊戲,你要做既,有好多唔同既野比你去做,比你去挑戰,去經歷,要搵實搵到,係你做唔做,你搵到理由去做,或者搵到理由唔做,都係你自己揀。

不斷重複同一點刷怪,乜人都會悶,走唔走出去就靠你自己,當然講就容易,不過希望比到個新觀點你嘗試。

你要做既係不斷去探索你真正想做既野,你想玩既野,你係呢隻遊戲既主角,你係同一個地方刷怪,都係你自己揀。

我自己都一樣,90%拎左去刷高級經驗寶物,拎10%去探索,自己都覺得好有問題,但金錢係呢隻遊戲又太重要,希望你搵到你覺得有意義既人生同經歷,加油去嘗試,走出你唔鐘意既圈圈,周圍探索都無壞,當打機咁。
其實問題唔係你家庭唔係你份工,係你自己

快樂唔係靠人地提供俾你,你要自己揾到快樂再影響身邊既人

實際行動上就係做運動,你話你有做咁你應該明做完運動釋放既野會令你快樂

試下再操甘啲,去到身體有明顯改善
就會慢慢影響到你其他方面既正面能量
屌你老味, 份工無嘢做都咁撚多爹, 善用下啲時間增值下自己啦
我都有差唔多感覺
但自從開始運動後真係開心左
每日一個鐘,慢慢再加上去
生活本來就冇意義
令到自己開心就算
大把人三十歲就死左 八十歲先埋葬
要搵番d 目標比自己
我搵下料先唔該哂
多謝你反思一下
以為自己開po
Call g 獎勵吓自己吧
點解個個都話做運動就改到既姐
我真係完全感覺唔到個種快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞