對咩都無哂感覺, 做人好似唔知做咩咁

653 回覆
1414 Like 71 Dislike
屌你老母啦 如果變壞 個仔係咪你養
去賭錢 包你唔會悶 好撚刺激添
自私撚自撚私
Shall We Talk個網站
睇下打天下2
你呢啲最偽善最左膠
一早帽咗啦
肥矮毒柒窮都中哂都有老婆
一係有錢
一係老婆都肥矮毒柒窮
想生仔,又有老婆野煩,應該唔算肥矮毒柒掛
咁即係有錢啦
起碼你仲有連登呢個大家庭
樓主留個tg 我50k人工,可以養下你等你唔洗咁辛苦,搵返自己興趣先
我唔賣屎忽
有錢我唔洗煩啦
自從失戀後同你感覺一樣,有樓有車人工唔低都想自殺😔
都唔一定, 好睇自己性格, 其實養寵物都好困身, 唔可以隨時去旅行, 但針無兩頭利, 我都養咗15年, 等佢走咗都唔會養住, 可能到退休再考慮
最大同性戀討論區
留TG啦唯一出路
無架啦
刷首抽唯一出路
冇野做都唔會炒嘅工算係咁
佢話依家呢個興趣都冇埋
希望幫到你
學新野
對抗中年危機好有用
每晚唔好剩係玩電話 睇戲睇劇咩都好
知你唔識睇字已經特登打出黎
估唔到小學程度既閱讀理解你都唔識
究竟點樣可以將「女」字解讀為「老婆」?
就算後面果句係老婆、正常都只有2種解釋:

有時想好似D呀伯過下引掂下女, 但(因為)老婆又唔俾(我)掂
有時想好似D呀伯過下引掂下女, 但老婆又唔俾(我)掂(女)

或者你咁都仲係唔明自己去問下ChatGPT, 叫佢教下你基本中文文法

在中文文法中,「女」字通常是指女性,而「老婆」則特指已婚男子的妻子。在日常對話中,當一個已婚男性提到「女」字,而上下文中沒有明確指出是指哪一位女性時,通常不會直接等同於「老婆」。這是因為「女」字的含義比較廣泛,可以指任何女性,而「老婆」則是一個具體且私人的稱呼,專指自己的配偶。

因此,從語境來看,除非說話者在對話中提供了額外的信息來明確指出「女」是指他的「老婆」,否則從中文文法的角度來說,「女」字指「老婆」的機會並不大。
你有樓已經叻過唔少人
加油
你已經好過好多人了,唉
放心 大把人好似你咁
覺得你好寂寞
老婆除咗係你老婆,都可以係你BEST FRIEND呀
試下培養兩公婆傾心事
會釋放D情緒,個人冇咁屈住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞