有冇人中意獨遊多過一班人旅行 ?

412 回覆
935 Like 55 Dislike
唔同嘅
兩種都需要
商業宣傳 拉
懶。。。
想俾錢跟團算 餵到埋口
一班人要就黎就去,其實好麻煩
我就睇岩就去, 不過會問下有冇朋友想一齊,冇就自己
利申: 岩岩日本台灣獨遊完, 自己一個食燒肉,打邊爐,鐵板燒,食buffet
真係一次生兩次熟
著服和果D通常你如果出於欣賞同佢地影相
佢地係OK
即使唔得都會好禮貌咁拒絕
你唔會有咩hard feeling
有咩問題?我成日一個人去泰國揼(正)骨.
點解連登討論旅行永遠都係講日本
日本配套咁完善 獨遊緊係無問題架
但講緊東南亞 歐美 治安差啲嘅地方
一班人有個照應點都好啲
唔開又點引到多啲人睇條片
獨遊叫雞方便好多
獨遊去完爽到返唔到轉頭 會上癮
真係純粹想抽離一下香港而個地方 不過又夾唔到FD 又冇女
我都係
有次食飯幾個FD都傾北上食過咩
叫我快啲整回鄉證
去旅行對一段關係可以話係一大考驗
聽盡好多朋友或者戀人去完旅行就反咗面
同大學同學畢咗業之後幾年都係年年都一齊去旅行,0不和互屌
有問題果d通常去兩次 第三次已經冇約佢
玩開果班其實唔會有問題
利申 有指定班底4 5個 十幾廿年都冇嘈過 邊個想去邊 其他唔會出聲 只會跟著行
仲一班人去?中學雞畢業旅行咩!
九成獨遊既人其實內心都係好空虛, 無伴侶甚至無朋友既人
一坐底其實就係上連登圍爐, 上IG FB WHATSAPP 同人講自己去左獨遊
拎認同感
事實上好多時間都係好悶, 答車/ 食飯/ 番酒店
我計劃緊頭文字D 17條山路制霸

同人去左8條,淨返9條附近冇任何景點我都唔知邊個同我一齊去,計劃緊自己去
有 不過佢係幾樂觀 有啲自我咁
其實冇咩野
一樣啦
我明佢地心態想大家一齊去玩
但自己真係唔太接受到
佢地都feel到我對呢個話題上唔會有咩改變
咁就因為咁開始疏遠
我獨遊會多元化D
因為我有一部相機
D叉燒好撚乾
一個人一間貴啲
好認同樓豬

上年年第一次去獨遊就係去歐洲 好彩自己英文底叫正正常常 一啲都唔緊張

自己一個雖然會有啲悶 但想去邊就去邊 想食咩就食咩 行到攰就搵個位hea 終於叫做感受到一個人自由自在嘅感覺 係屬於一個人嘅寧靜 逃避下社交
我都好享受一個人去旅行
我最睇唔起有啲人去邊都一定要人陪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞