有冇人中意獨遊多過一班人旅行 ?

412 回覆
937 Like 55 Dislike
我都準備獨遊去歐洲,諗緊用個腳架仔影相又驚俾人偷手機
係香港自己一個食一定比人睥
搞到毒遊都唔敢去多人一齊食嘅舖頭
睇去邊同去過個地方幾多次
如果個地方有樣野真係好想充份體驗既
寧願自己去唔洗就人
多數一班人去個D都係旨在同班fd玩
對個個地方無乜care先會一班人去
毒遊點去居酒屋
唔完全唔同玩法喎 成班人會去樂園個啲玩 一個人去鍾意嘅景點慢慢欣賞 根本無話邊個好
咁撚多芽菜
呢個真,旅行係好講溝通同互相配合。伴侶的確比較好
利申冇實踐過純9up
覺得同fd去旅行想唔嘈交
plan行程就要好似你同班fd咁
係真係想一齊去嘅先一齊去 唔想去嘅人就自由活動/跟番興趣分組
跟住可能食飯先約番一齊(其實都唔一定一定要一齊)
咁你可能話 自己玩自己 咁一齊去做乜?
咁我會話 如果你同啲fd想去嘅地方都唔同嘅話咁其實係咪冇咩必要一齊去呢
同成班鳩佬去旅行一定最好玩
我試過獨個凌晨 逛過了異國邊界
可以任我走 怎麼到頭來又隨著大隊走
人群是那麼像羊群
個人覺得大部分情況下,
情侶遊 >/= 獨遊 > 與少量老死結伴(男>女) >/= 一家幾口家庭樂 > 其他
當中睇你旅行既目的係為咩,
減壓、製造美好回憶、夢想、見識下,都有唔同意義。

成班朋友去點解會咁易fail?
我會覺得係朋友之所以成為朋友,
係因為有共同興趣愛好,背景相近,啱嘴型等等。
但並不代表旅行上一定夾到,
旅行上會遇到平時不一樣既情況同選擇,
加上係有限既時間,係容易有分歧。

有時唔洗諗咁多既,
時間耐咗,有啲野你想試都試唔返,
當你一個人時就多珍惜獨遊既樂趣啦,
同樣,有得2個人去旅行既時候亦都好好珍惜,
因為你唔知幾時會整多件,到時又係另一回事,
亦都有另一種樂趣。
就算你試過同朋友去旅行fail又有乜所謂,
無當日既fail,又點會有比較既好
唔使驚

你用得腳架+手機嘅話無人會偷你
佢哋會直接搶,快啲
其實好睇條女咩人
我就好鍾意睇歷史嘅
所以去日本嘅時候同佢夾好咗
一日我陪佢涉谷
一日佢陪我睇歷史
自己一個人去先好
去關東關西哩啲地方
自自然然會有friend出現一齊玩
你就on9 改左個名佢啦傻閪 江之島
不過係有可惜
如果無發生旅行
其實今日大家仲會出黎食飯玩下
果陣大家FD到會一齊搞聖誕party
係好開心

就係見大家玩得開心旅行實無死
點知出晒事

多謝師兄你咁有心打咁長
你應該有仔女?
搵遊客幫手,上次去北歐有個ABC叫我幫佢影,影完就走左,之後佢良心發現另轉頭問洗唔洗幫我影
最撚憎一大班人去 越多人去就越煩
獨遊一定係世一
就算有人一齊去最多都係一個起兩個止
我係歐洲時D 鬼婆鬼佬見你華人
係會幾肯同你傾計
就算英文差見你有盡力溝通都好好禮貌

特別有d其實都係當地都旅行緊既鬼佬就更nice
岩岩係西班牙聖地牙哥行完朝聖之路,一路上大把人自己一個人行,後生嘅老嘅都有
行路速度、路線、距離乜嘢都係自己調整,自由自在,獨遊萬歲呀!
少咗碗白飯
一齊去根本冇義意
大家嘅興趣唔同
想睇嘅嘢唔一樣
最後搞到嘈交,有咩意思呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞