有冇人中意獨遊多過一班人旅行 ?

412 回覆
937 Like 55 Dislike
我都偏向一個人,煩少好多樣野。而且我鐘意去啲偏門/鄉下地方,唔係個個fd ok。
但同fd去都開心嘅,但前題係無公主病,同埋2/3個去已經夠。一大班去玩死plan行程嗰個
如果你係香港會自己一個行街買野睇戲食飯
咁獨遊其實都係同一樣既事只係你多左個要拖喼去酒店既過程
會咁做既人根本唔會諗咩搵人分享唔分享孤獨唔孤獨
真係
講真我都鐘意自己一個去
可以隨時改行程唔洗同人交待
唔洗等人起身 有時間獨處 俾自己抖下同思考

之前成日自己一個去日本
試過一個人去歐洲,其實有好有唔好,可以亂咁鳩行,求其食啲嘢當一餐,有可以完全自己一個思考或者放空嘅時間,但係一個人去餐廳食飯唔可以試多啲其他食物,見到靚景冇人一齊分享同影相,不過間唔中一個人去旅行其實幾好
係香港做野對得太多人
去旅行就係想自己一個靜下
但係最近兩次去日本都遇過幾次有人主動R水吹
明明我唔係好識日文佢又唔識英文
最後靠google translate雞同鴨講咁又吹到半個鐘
去啲遍遠相對少外國遊客既地方先有遇到呢啲野
真 獨遊有分自閉同周圍識朋友玩法
師兄幾時去?我17-18/5 會上山一轉
京都一條友去好好多
Loop住佛經入去寺坐幾耐都得唔洗就住人
https://youtu.be/UCrtrSAOs5E?si=9_uQ0HYo0Sqyy8P9
一個人旅遊, 一班人渡假
類似
頂唔順走咗去秋葉啲コンカフェ搵嗰日本妹豬傾咗兩個鐘
出到嚟成個人舒暢
終於明白點解啲日本人咁鍾意陪酒女公關男
8000羊有嗰靚女靚仔倒酒同你傾啲冇營養嘅話題
抵到爛好過去心理輔導
得鬼閒入房打劫咩
避免危險國家就得
日本自己揸車正
160jpy/L
啲路又鋪得靚
郊外啲路多彎但係又保養得好
係既
我有FD女朋友次次旅費我FD比晒
比我就接受唔到啦
恭喜師兄先呀
多個小朋友都真係有另一種旅遊體驗

其實唔可以話反面
係知道左佢地性格咁
敬而遠之… 樣樣就住就住
無左當初果種開心就少聯絡
我都中意一大班人
有得選擇會why not both
只係我無得選
唔好去歐美(除咗東歐)
其實唔會太貴
真係睇唔掂
求其search XXX五日自由行
跟足佢行程玩就得
日本先適合獨遊

同新加坡一樣,淨係安全問題已經贏其他地方一大截
你地班廢青,當年阿叔我去xxx都未撚xxx過呀

你第時應該成日掛呢句係口邊
有時歐洲生活指數都唔係高過香港好多
我連續去左2次可能冇咁快
下一轉有機會係琦玉縣
獨遊係享受自己plan行程之後睇住成個旅程成功實行嗰種滿足感, 就算衰左冇得怨人, 唯有plan定下次去覆桌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞