有冇人中意獨遊多過一班人旅行 ?

412 回覆
937 Like 55 Dislike
有咩問題?
usj有single ride快隊
去食壽喜燒,一個人坐四人枱
你去廁所屙屎,使唔使叫埋朋友陪你去?
自己可以日出就醒
隔離個件唔得

同屋企人去
老母係掃興撚乜都彈又多疑

老友返工忙有家室
基本上唔洗諗
樓主去開咩類?城市?大自然?
睇目的

去食玩買緊係成班去好,一個人試少好多野
一個人排隊又係好痛苦

去玩戶外活動/比較危險既國家更加有個伴安全好多

純放假mode或者想周圍散步睇野
要搵到一個夾到既唔容易
我純放假mode可以係與那霸前濱hea大半日
但好多人可能15分鐘打完幾張卡已經想走
俾個機會人
獨遊唯一嘅煩惱係有啲餐廳/旅館唔受一個人book
叫人幫手影
幫人地影,人地自然會幫返你影
搵水樽撐住部電話
根本唔洗帶額外嘢
單拖入過迪士尼嘅表示有咩問題?

笑撚死
有個識食既FD係會開眼界

有個識食嘅friend冇用㗎

你要make sure佢都大家budget都係咁上下先好玩

如果你無錢嘅話,你陪佢食好嘢可以食到你破產
驚咪攞自拍棍自拍囉
好奇一問 片中主角係獨遊嘅話 點樣拍到全身角度?
標籤毒遊 自己諗下
太天真 除非你同另一半完全同步
唔係無因為旅行嘈過真係無人信
可以講每個人都會有自己所好
無所謂嘅另一半就乜都旨意你plan哂帶哂 結果你一係頂唔順爆佢 一係就攰死
有自己主見嘅 如果有一兩樣大家有抵觸唔讓步又係等嘈
男嘅同得女友去你唔take care佢人生安全如果有咩事就好大鑊
沖繩最長途揸到最北都係2個鐘
咁都接受唔到真係唔好自駕遊
未試過唔係一個人去
毒撚無朋友讕係有性格
聽你咁講係有啲可惜,
去旅行去到反哂面,到依家都未解決到,
我未遇過咁嚴峻既狀況。
件事隔咗幾耐?會唔會有得補救返?
不過就算無反過面,
人大咗都會有自然流失既朋友,
同樣亦都有自然新識嘅,睇開啲啦

Btw,最近屋企係多咗新成員,
所以都plan緊下次既family trip,
又緊張又期待
邪骨囉
最近個九州trip 前半係6個人
後半係獨遊
班團友其實已經真係冇投訴跟住行 準時集合
但始終自己會顧慮到行程食物啱唔啱佢地
點都唔夠一個人時咁自在
我就係歐洲非洲都係自己一個去
好爽喎
呢類topic已成秒經
兩個都鍾意,自己去同同frd去係兩個體驗嚟
利申依家一個人喺南美5月底先返香港
自己一個住酒店霸成間房果隻爽真係唔係講笑
點on9法?講來聽下,我真係好想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞