有冇人中意獨遊多過一班人旅行 ?

412 回覆
937 Like 55 Dislike
Fb la 🤣😆
左夾右夾係最洩氣
同埋有D人會指明要坐邊間公司邊段時間

以前大家做學生果陣其實係無咁難夾同隨意
但唔知點解出黎做野就人人要求鬼上身咁
係FB果D咩咩群組呀
私人FB 出Post 仲有人睇咩
我20頭開始獨遊
一來我份人比較慳錢 個時真係窮遊 住hostel, 行幾個鐘, 食便利店
唔係個個fd 頂到

依家20尾 好享受同身邊嘅人既時間
尤其父母
早排同佢哋join 貴少少旅行團 冇購物點 純玩
一上車就瞓,落車就去景點或者食嘢,好正
最主要唔洗plan行程 唔洗嗌交
依個真
所以依家都唔問
我都試過窮遊
我食盡晒日本既吉野家 / 松屋 / M記 / Sukiya / 壽司郎

跟團係幾好.. 特別同屋企人
因為你安排得唔好又比佢地煩
將個波比左旅行社可以一了百了
其實有時係幾Sad
真係抽個時間咁難?
反而佢地同自己同事去北上就爽手
你係咪成日都會覺得自己係主角?去到邊都好多人會留意你?事實根本冇人理9你做乜相反永遠都活喺人地眼光下面真係幾可憐
陪屋企人我都係自遊行, 搭火車又試過自駕又試過
事實上真係有人會留意👀

利申:一班人去旅行,成日會留意附近邊啲得自己一個食飯,再討論
如果同人去旅行我一係咩都唔理死跟, 如果要我plan我會好專制自己一個人做晒所有plan同decision唔鍾意就唔好join, 一開始做定衰人好過劃途意見分歧鬧交
咁又點之後你會冇左忽肉?定係會想自殺?
你係咪成日會嗌媽咪嗰啲人?
喼擺酒店, 日本嘅話周圍都係locker更方便
我都係會各book一間
自從八人之旅後
我極限只可以四人去旅行
咁我會自己book一間一人房比自己

一黎唔想麻煩人
二黎想有番d私人空間都
都唔知點解咁講
咁你一定好好脾氣 / 你屋企人唔係廢老
4人一團不知幾爽
獨遊可以放空個人隨時亂咁改行程轉plan, 就算柒咗都係自己一個知
即係一落機就酒店
去個廁所放locker
係有啲餐指定兩人起跳麻煩啲
怕尷尬就揀啲無咁多人嘅時段, 獨遊時間安排可以好彈性
同同學去過,反左面

我自己都唔係話好細心既人
有時真係會安排唔好
咁自己去就算衰左都無咩野
同有時會覺柳暗花明又一村
旅行撞下板都係體驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞