有冇人中意獨遊多過一班人旅行 ?

412 回覆
937 Like 55 Dislike
沖繩係上年同前女友第一次去,去完冇耐就被分手

希望我會再有力氣去呢個好靚好靚嘅地方
我估可能要用年做單位先再去
你仲要被分手… take care
時間會令你復原
日本咁靜先啱獨遊
東南亞一個人就擺明叫雞啦
獨乜野遊
港女就留返成班港女自己shopping

男女睇啲野完全唔一樣
就算幾夾幾識禮讓既人一齊去都唔可能冇磨擦
總要有d地方要作出讓步
點都唔可能似一個人去咁愜意
其實呢 呢個世界真係唔會有人理你做乜鳩㗎
唯一煩少少就係有啲餐廳book位一定要兩個人起跳
單拖叫雞
你係抱住要同人分享要識新朋友嘅心態去旅行嘅 你咪住hostel囉 你肯講嘢嘅一定識到人
開埋啲月經post
原來又係帶風向去「北上」
真係好睇人
同大學朋友10個人去旅行
10個都係好隨心 唔追行程嘅人
幾日一齊行動 去啲名勝景點望下
幾日就跟興趣分批玩
買嘢嘅買嘢 睇毒嘢嘅睇毒嘢 夜晚再集合食飯
如是者十日時間 日日都開開心心
依家plan緊下次去邊了

而以上情況一旦團內有人鐘意chur就玩完
一旦有人公主病/王子病都玩完
一定會嘈 返到嚟面阻阻

所以問題在於一班人相性如何
性格差異太大 無法相容
都係留返係香港 久唔久見下就算喇
有咩問題 我都試過係usj 俾獨遊鬼佬/鬼婆問我幫佢影相
幫完人影咪問返佢幫我影

係食野無得樣樣試幾啖 要食哂成個 變相試少左
聽過好多人分享都係好似你咁講會不和
所以都好興幸自己有一班好朋友一齊去旅行而大家都係玩得好開心
好多回憶就算隔左好耐
平時茶餘飯後都會拎黎講拎黎笑
有時同佢地一齊去旅行仲期待過自己一個去/同女朋友去
其實一個人去旅行係好開心
但有時有啲位係會比較寂寞
例如可能等睇show等入樂園
咁其他人排隊一家大細情侶有講有笑
自己睇電話又睇唔到咁耐
係嗰個位最寂寞
其他平時食飯去景點係好開心冇問題
但反而想問吓你哋自己一個點解決影相呢個問題呢?因為如果你就咁自拍只可以影到半身
如果你想全新就一定要帶支腳架但係又好重
我之前去旅行
我諗應該叫過幾十個唔同人幫我影相
叫人幫手影
我覺得好睇你去旅行前嘅心情
壓力大嘅時候一個人去9FingFing就真係好爽
又Chill又悠哉
或者搵多一個人去聽我呻

但如果一直心情都好好
同一班Friend去都可接受
但要旅行價值觀相近先得
呢個我認同
我都覺得係太壓抑所以去獨遊
因為想感受番自己

所以我覺得一大班朋友去旅行
最開心時期係讀書時期
啱呀,獨遊咁多次,最kick 係book枱,直接 walk in 又 full 晒
不過獨遊又唔洗就人,去唔到直接skip and next
一大班人其實即係咩都睇唔到
想睇既野總有人無興趣,快快手打完卡就要走
係咪有不滿,但有唔敢屌,谷住谷住勁撚唔開心

上次同人去日本,佢地得把口話冇所謂
我搵唔到路就唉出聲,又唔幫手搵路
問食咩又話冇無所謂,到我揀間好西食,就話又要排隊啊
獨遊完全跟自己節奏 好舒服
女人可能獨遊
最近去旅行食枝煙都同個鬼婆吹到幾句水 外國人尤其是飲左兩杯之後你同佢傾兩句佢地就係咁同你分享 睇你肯唔肯同陌生人傾計姐
好同意
明明自己唔鍾意shopping買嘢
女朋友要去 就一定要晒時間一齊去
自己個段時間又係on99咁hea 時間
自己去旅行 去影下相重開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞