有冇人中意獨遊多過一班人旅行 ?

412 回覆
937 Like 55 Dislike
好鐘意獨遊,想行快行慢都得
但最可借係自己一個無得試多幾款食物菜式
Insta360
Insta360?
你就真係on9
之前都同朋友去日本旅行, 過程都開心既, 但最近自己想去其他地方探索下, 大家想去既地方開始有分歧, 有少少衝動想獨遊澳洲, 但我未去過有少少唔知點入手好, 以前獨遊都只係試過去日本, 係因為去得比較多同熟先敢去, 苦惱緊點 plan 好
就算一齊去旅行都去好
最好可以酒店分房訓
有時唔係唔鍾意個旅伴
只係24小時都對住哂 冇自己私人空間真係好辛苦
獨遊 去到撞朋友未食餐飯 一係去相同活動
2邊都鐘意同埋係唔同感受,依家個比例大概係2次同屋企人/老死去,1次自己去

果2個老死由中學grad trip去到依家都仲會一齊去旅行,個pace好舒服
獨遊最爽係想係酒店hea 幾耐都得
獨遊對我黎講最大缺點係 Airbnb 同交通費冇得share
同人去傾計多過旅行
自己去就真係睇當地風景人同物
個人本身on9, 去邊度都on9架啦
呢到個個都cctoy啦,邊個冇被「cctoy」「連登仔」過?
非常同意ching 今個月我都係京都睇左勁多神社同寺廟 擴闊左好多眼界
獨遊唯一concern係一個人住酒店
不過so far都陽氣盛訓得著
去旅行去得多
就會發現香港人係好怕寂寞
係你朋友西姐
各有好處 唔同感受
唔好講到獨遊最好

會獨遊 亦會 大班人
都好開心 一班人去 有時睇番相 好開心
其實回憶更深
一個人去 係唔同感受 都開心
我 一班人去 幾次都無屌 再去添
咩人識咩人
西人 自然唔會預佢去
我就係一個人去歐洲非洲,打仗之前都有諗過自己去以色列,有咩問題
有咩好苦惱 上網搵下有咩景點吸引到你想去 然後再決定去邊幾個城市
之後就諗交通住宿餐廳 好簡單咋喎
只係獨遊過一次歐洲但印象最深刻
住backpacker令自己可以同唔同嘅國籍人士接觸
自由度極大自己想去邊就去邊 唔駛同人夾/交代
會多咗好多空間俾自己再深入體驗同感受當地嘅文化
同樣地遇到困難都要靠自己一個去面對同解決
心境上同一班人去旅行完全係兩回事
我覺得兩者都應該要體驗過先會明白自己追求嘅係邊一種
同意
你調撚轉咗喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞