港珠澳大橋開通五年仍難逃「鬼橋」命運

286 回覆
195 Like 10 Dislike
最好就繼續鬼,咁我過澳門就舒服啲
起硬
有得谷gdp就會起
條橋當年其實冇乜爭議 得社民連三子反對
係高鐵先多
唔算
我無人品添啊
對上2次出飛都上唔到巴士,係已經走左2架A車
要坐的士入機場
復活節個離境大堂
事實係個大堂效率低又空間細,啲人梗係滿瀉出嚟
依家衰到要迫澳門船減班次,加票價去幫港珠澳谷人流
一戴一露縮影
中國經濟問題 是 產能過剩
https://lih.kg/3678851
去澳門多數直接發財車去賭場
去市區做乜
開放埋比客貨車玩港車北上, 就自然多人用
主要係透過工程送錢上大陸 高鐵 大橋 一早計晒數係蝕大本基建 咁多人鬧都要去馬 因為人哋角度係賺大錢
笑死,證明垃圾做紀律部隊真係有用
次次大嶼山行山見到條西橋就火滾
廣東省政府3年前曾提出研究,將港珠澳大橋打通連接深圳,讓深圳能夠經大橋來往珠海及澳門。珠海市自然資源局周四(11日)發布《珠海市國土空間近期規劃(2021-2025年)》草案公示,顯示在綜合交通體系中,作為「三橋」之一的港珠澳大橋,有望「政策突破,連通深港」,意味着港珠澳大橋「單Y」(一橋連港珠澳)變「雙Y」(一橋連港深珠澳)有最新進展。

原文網址:內地研「單Y」變「雙Y」 港珠澳大橋有望接通深圳 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240413/mobile/bkn-20240413121928428-0413_00822_001.html
呢個真
19年大家都有一絲希望覺得自己人唔會打自己人打到咁落力
點知
cctoy 不嬲都忽上腦
基建最攞命唔係起嗰吓,係過咗十幾廿年之後岀現嘅維修費,日本美國都中大伏,唔知到時邊個岀錢維修呢條橋
幻覺黎姐
唔係去咗T1先返轉頭架咩
夠比維修費用 都當佢蠃
深圳落黎咪得囉豬兜,仲要以為自己好撚醒果下慘,打完有無嘴角上揚
已經有 深中通道,其實仲有冇需要再起 港珠澳深 雙Y大橋?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞