港珠澳大橋開通五年仍難逃「鬼橋」命運

286 回覆
195 Like 10 Dislike
明明turbojet 比金巴打到一棟都無喎
而家通宵船都唔開
住屯門同大嶼山嘅人咪覺得方便囉
所以點解大陸人同新移民早幾年咁鍾意買屯門樓
呢個真係好戇尻,隔離直通巴嘭嘭聲咁去
根本少咗人好多人去澳門

去日本好過啦
機場套測風幾公里咪又係咁做

講到尾都係錢問題

澳門交通配套最戇鳩,條路塞到,發財車都唔比入,要搭去碼頭再轉

點解十六浦同喜來登又可以有發財車?
澳門個邊咁大個地盤係咪起鐵路?
唔係鎮壓
認真啲諗香港對出係咩 最近係咩島 咩國家
高鐵原理都一樣
少左人去澳門賭姐

果邊除左賭 仲有乜玩 d野偏貴又唔係好

去澳門 我都揀搭車 而家
siu4, 區區特區政府可以點到深圳市?
之前呀侵話叫停左係福田班武警落香港

多人到仆街喎
最緊要餵飽隻象
刷gdp 用
幾時話過俾大量車用

高鐵幾萬公里得6%賺錢
高速公路十幾萬公里

GDP大於一切

今年增長5.3%
係18年黎新高
復活假期大排長龍
本身話會起輕軌出市區 近排取消埋
直通巴都唔好得幾多
我搭永東巴市區去澳門賭場
去到機場口岸落車兜1圈又上返車,等一等都半個鐘
然後去到澳門又係咁,仲要人工島出市區條路2邊都係地盤,兜到差唔多拱北先落得返來

最on9係架車啲位冇固定
我去到機場口岸落車再上返車,原本個位已經被人坐左,然後諗住過左澳門口岸坐返原本一上車嗰個位,個大媽話我坐左佢個位
我比夠你240萬 即係每邊每年120萬
平均2 30秒先有一架車都叫破紀錄
船舒服好多 起碼冷氣勁啲 同 冇個陣Up 味
封橋拎黎整場F1 有冇得諗
你開放埋香港既貨VAN同柴油車可以揸返去 一定夠你回本
上邊班人話橋爆棚,但當一年365日,日日都好似復活節咁有2萬架車行,計哂所有車收費平均170蚊,一年先收到12億4。咁即係一年都要倒28億落海

港珠澳大桥是一项耗资1300亿的巨大投资,其中1000亿是贷款。 每年的利息达到30亿,维护费用是10亿,固定支出为40亿。

6日,港珠澳大橋珠海公路口岸車流達到1.957萬輛次,7天內第3次刷新車流最高紀錄。
…..張信偉告訴美國之音…..

勾結外國勢力唱衰香港,張先生準備廿三條侍候。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞