【死馬當羅馬醫】羅馬暨經典名帥摩連奴聯合討論區 - (102)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
唔係呀嘛,Soule想過嚟嘅其中一個原因係想同Dybala一齊踢波,完成佢哋之間之前係祖既遺憾
(之前Soule既專訪講)
而且Dybala啱啱結婚,佢老婆好反對去沙特
但啲賴死唔走嘅人唔走
A9又賣唔出
真係驚啲管理層打Dybala主意
呃咗上賊船
如果Dybala去沙特都只係因為錢
明明之前Reject咗,人地又再加碼
同埋可能佢預計自己唔再係核心位置
羅馬亦唔反對佢走⋯等等

難怪前幾日DDR話有人想走可以走,無話邊個唔賣得,我就覺得係咪有啲嘢

種種原因,佢就揀左沙特掛
我好唔鍾意沙特啲球隊成日黎搞事
但又真係出到咁多錢,會心動都人之常情
只係,我真係好唔鍾意個結果係咁

買左Soule同D11
但無左Dybala,咁仲有咩意思?
P16 都話就嚟要走
佢哋2個,再加P16 同A69(現A3)
好似係Frd 啲,因為都講西班牙文⋯
家陣最慘係大英孖寶同k2全部賣唔出
C4白卡呢d又係冇人要
今年洗大左唯有搞大巴
有人話佢唔想Play For Roma所以DDR要佢走
但我覺得「Play For Roma」
由繼續關注Chiesa開始已經名存實亡
條友當我地備胎

C4 甚至P7應該要搞搞佢
但意大利幫

明明之前踢友賽⋯仲比隊長佢玩
利申:唔想大巴走

但在球會立場,今個暑假唔賣,最後free走,真喺一千幾百都執唔返。

不過都喺無眼睇~
難得今年簽咗唔少人返嚟,點知大巴要走真係~
大英孖寶k2幾時死~!
C4都放過風話可以走~
白卡文連風都無~
佢有個自動續約條款,好少就觸發到(好似6場),續一年

Soule想同佢踢,但估唔到原來就係佢頂左Dybala個位..黎緊開季第一場,啲報紙佬講,Soule正選,Dybala後備…

另一篇又話DDR重申,Dybala都好重要,我好亂啊

最後又有話沙特出80M,3年。Dybala要求同屋企人,尤其佢老婆商量下先…..
今天羅馬體育報主編紮紮羅尼對迪巴拉事件的社論,值得發出來:

「多少次我見過類似的情況,多少次在羅伯托·巴喬身上看到:他先是被佛羅倫薩拋棄,然後是尤文圖斯,再然後是米蘭,國際米蘭,最後是被大賽所拋棄。他最終選擇在布雷西亞避難,而那並不是沙烏地阿拉伯。

對於保羅·迪巴拉,這種痛苦的時刻並不陌生:在尤文圖斯——那支在2021年12月還準備給他提供超過900萬歐元稅後年薪的球隊——他在短短幾週內就被拋棄了。幸好穆里尼奧和弗里德金家族,他才能後來找到與他特質相符的家。而我們討論的,是聯賽中最重要的得分手,一個難得的助攻手,但我也不能否認,他在過去兩個賽季中因為小問題、腳踝受傷以及對可能的傷病的恐懼,頻繁地失去動力。

我不打算深入羅馬俱樂部的帳目,那不關我的事,我也相信莉娜·蘇洛庫——她並不缺乏勇氣——非常擅長處理這些帳目。我也不關心俱樂部可能對保羅施加的壓力:對他來說,這也不是新鮮事(帕拉蒂奇也絕不是好相與的)。特別是在這個時期,這種做法已經成為多個俱樂部的常態。

說到這一點,我絕對不會放棄像他這樣的人,但同樣地,我也不是那個支付他薪水的人,出於對簽訂各種類型會員的球迷們的尊重,我希望如果迪巴拉決定去沙烏地阿拉伯職業聯賽,真相能夠大白,誠實能夠勝出。換句話說,如果他為了錢想離開,那就明說出來,解除俱樂部的責任,面對6000萬歐元,公眾的理解度是很高的;但如果是羅馬俱樂部想經濟上擺脫一份沉重的薪水以投資蘇萊,那管理層應該坦誠解釋。無論如何,最終的裁判還是比賽場上。而某些痛苦無論如何都是可以吸收的:生活中有比這更糟糕的事。

差點忘了:我看比賽是為了巴喬,而自2004年5月16日以來,我很難再以同樣的熱情去觀看比賽。直到保羅出現,用他那左腳的魔力,才讓我重新找回了周日的感覺。 」
過多兩日就知~

吹到話沙地6月已經同大巴傾緊~
串連返
6月已經傾緊>羅馬知道都預咗走硬>呃Soule,D11上船>賣大巴拎返d錢~
成個故事就係咁~
美國老闆向錢看的作風~ 唔意外~
dybala換chiesa+boga
咁都關向錢看唔向錢看既老細應該點做加人工加到80m 3年咩
係呀~
所以知道無可能用錢留住大巴,就買s18同d11,叫同ddr同球迷,有交代~!
起碼可以用大巴呃咗佢地上嚟呢條賊船。
亦有講法係,一開始大巴真心想留低
但S18 同D11嚟左之後,順位跌咗
最後大巴既Agent繼續幫佢搵下家
收到第2次既沙特報價就Go了
羅馬因為要錢不反對
但我覺得DDR唔會唔當佢係重要戰力
唔太Like Chiesa..
但S18 同D11嚟左之後,順位跌咗<==都喺因為愛華頓無正選,先有呢種感覺啫。 之後又吹到嚟緊到卡利亞里又話S18正選大巴後備咁。 D報紙佬9吹無責任。過多兩日就知喺點~

羅馬因為要錢不反對<==認同,所以我無意見,無野講。 只希望快D清走大英孖寶,有d收入,慳下人工,條數靚d~ 咁唔洗攪大巴~

但我覺得DDR唔會唔當佢係重要戰力<==我相信在座咁多位,都唔會覺得大巴唔喺重要戰力~!
我無乜感覺~
印象仲停留喺21年歐國杯,喺左路同史賓一齊上,好似好勁咁~
之後重傷,就廢咗武功了~!
Three year contract on the table from Saudi club, as reported yesterday.
外國有啲post,真係認為佢走都OK
Roma上年都講過嫌大巴高薪易傷啦
話出場率同佔薪比唔成比例
仲有托迪講過話唔應該續約
不過唔記得托迪有冇解釋或澄清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞