【死馬當羅馬醫】羅馬暨經典名帥摩連奴聯合討論區 - (102)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
無心攪,就好明顯喇,係度放置Play~!
隔離page,非一天建造雖然出post唔多,但有深度,有賽後分析。

當然明白,點會接受到「留名睇迪羅斯收皮」~
老闆就喺,利用呢點,等班球迷收聲。
羅馬不嬲放置PLAY 歐聯羞恥PLAY
非一天建造好好多
我依家都係上Twitter同大陸既羅馬吧睇資訊,直接無視個Facebook Page算

DDR返嚟就支持佢
我眼見個Page仲係摩連奴嘅Fans,攻擊DDR

雖然最後不太開心
但我都好尊重摩佬,幫我地拎咗歐協聯

其實羅馬要炒摩佬,關DDR咩事
DDR後尾都有幫摩佬講好說話
明明老闆問題
機會應該唔細
又諗起比獌強姦
我眼見個Page仲係摩連奴嘅Fans,攻擊DDR<== 明白唔舒服,把口喺人度無計,同埋個d好明顥偏激摩連奴嘅Fans,唔好咁上心,繼續支持DDR。 d偏激摩粉,都點有位入,DDR成功又會話,Daddy打好基礎,又乜又七。 失敗的話要指住嚟笑~ 所以佢地唔會輸,唔好勞氣。

我撐摩佬,歐協聯冠軍,決霸決賽,帶嚟A9同大巴~ (我幾肯定無摩佬,佢地唔會嚟)
我相信在座咁多位都知喺老闆問題。
老闆我都撐
今年ffp 鬆綁立刻開水喉
球場又有推進雖然唔知又係咪俾政府撚
只要為羅馬好就得

至於佢對摩佬,只能講無奈啦
只能講立場唔同,位置唔同決定都唔同
我只喺覺得老闆可能可以做好少少啫~
FFP鬆綁唔多唔少都喺同摩佬有關,無摩佬,主場唔會場場爆滿。
仲有吸到大巴,渣古印波衫。
然後入到歐洲賽入決賽,拎轉播費同獎金。

球場?政府撚就一定喇~
年年有幾百萬租借費喎~
肥豬肉喎~

只可以老肚d咁講,大家錯的時間出現和相遇。
過左去由他去~
唔知道當晚發生咩事
炒大鑊要即炒
專門做資料分析的AS Roma Data帳號寫了一篇夏窗預算指南,分析了羅馬的財務策略和如何通過FFP的問題。

翻一下全文,看完就能明白:「為什麼羅馬有錢了」…

瘋狂燒錢還是針對性節儉?如果只是粗略翻看夏窗買人數據,似乎羅馬管理層突然敞開了錢包,決定以不惜成本的方式為德羅西提供一套全新陣容,但事實並非如此。

首先必須記住的是:直到今年一月份,羅馬俱樂部在轉會市場上都受限於與歐足總達成的和解協議(從某種程度上說是被迫接受的協議),以符合財政公平法案的要求。

羅馬依靠平託的工作成果,克服了這些極其苛刻的條件,並透過一系列策略舉措,成功減輕了球隊的財務負擔,總共節省了超過6000萬歐元的開支。這項成果主要得益於幾個關鍵球員合約到期所解約的成本,以及一些有針對性的球員出售。

透過下圖表格的分析,明顯可以看出俱樂部在成本管理方面做了大量細緻的工作,目前總共節省的金額為7060萬歐元:

斯皮納佐拉和帕特里西奧的到期合約騰出1930萬歐元;阿茲蒙、懷森、克里斯滕森、略倫特、盧卡庫、桑謝斯的租借合約到期騰出了3720萬歐元;

出售阿瓦爾和貝洛蒂騰出了960萬歐元,這兩筆交易還帶來了約1600萬歐元資本收益;穆里尼奧和德羅西的合約差價騰出了450萬歐元。

這些金額加上FFP限制的部分解除,使得羅馬俱樂部以及新總監吉索爾菲在夏季轉會窗口中擁有了相當大的財務靈活性,可以更自由地規劃和投資。

2300萬歐元簽下勒費、免簽瑞安、600萬總價簽下達爾、3000萬總價簽下蘇萊,這幾筆交易所佔據的每年成本總額約為3000萬歐元,還不到已釋放出預算的一半。

如果羅馬成功簽下多夫比克,他的每年成本約為1360萬歐元,則低於亞伯拉罕。

這種精細的財務管理方式體現了羅馬管理層在整體戰略上的深思熟慮,目標不僅僅是保持財務穩定,還為補強陣容奠定了基礎,減少成本和優化可用資源至關重要,羅馬在這方面似乎已經走上了良性道路。

如果送走卡爾斯多普、庫姆布拉、肖穆羅多夫以及亞伯拉罕還有望進一步節省開銷並帶來資本收益。

總而言之,羅馬在夏季轉會上做了一個重要的戰略選擇,透過放走大量合約到期的球員以及一些針對性的出售,總計節省了約6000萬歐元,俱樂部打算透過這種方式為未來奠定堅實的經濟基礎,讓羅馬在義大利和國際足壇都具備更高競爭力。

(大概就是一群高薪老將合約到期+租借回歸了,省出6000萬歐元以上薪水預算,羅馬用這筆錢引進了更多年輕球員,雖然今年夏天支付了高額轉會費,但每年成本差不多,甚至可能更低。
F24重傷
同方狗真係唔夾
個晚的事只有佢地先知。
平託個陣已經話唔做,無左呢個和事佬做援衝。
然後完了...
其實呢個總監都幾勁,又係清貨高手。
B11同阿華可以賣到1600萬,有人接貨好神。

如果到清到成龍同埋K2,咁就真喺神了~

不過懷森喺???
F24:屌又喺你,方狗。
不過米蘭個邊本身把F24掛左牌,可以走人~
K2 賣唔出都希望擺入雪櫃啦
好似本身都有啲球隊想買但K2 唔肯走

頭先睇Roma Press,話黎緊搞掂左西甲金靴後
會再買埋RB同LW
覆漏咗
懷森係Huijsen,祖記借嚟嘅3號仔
佢好似去般尼矛夫
(平托都係嗰度)
屌,K2有無咁愛羅馬,喺咁愛就努力d,踼好d波比大家睇喇~!

防中唔洗買?
C4同P16,真喺夠?

原來喺間諜懷森,只喺記得
對西瓜皮,由中場帶入去射入個靚波~
同埋作客烏雞自爆~
然後無印象了~!

完全喺借佢返嚟,之後整廢佢~

應該未官宣
有冇人物介紹
佢上年由祖借去Frosinone

YouTube有佢之前啲比賽片
https://youtu.be/jDY63Lg_TG4?si=ZfiYojAnt2swyNWg
Dovbyk搞掂未呀
今年買d人幾好j
係囉…好似總監都親自飛去西班牙傾
但係頭先睇新聞, 傳佢仲會落場踢友賽
希望唔好臨走整親
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞