點解2024年男人唔可以介意女人唔係處,但女人仲係可以介意男人矮?

224 回覆
319 Like 93 Dislike
所以上面我有講會做成呢種失去平衡嘅狀態係因為女性地位太高
原因一黎係男人太多做爛市 二黎社會上絕大部分工種男性做到既女性都做得 男性失去咗係社會價值上面嘅獨特地位 三黎普遍男性都唔夠女性咁團結

數量又多價值又唔高仲要唔團結唔比人玩死就奇啦
咁點解揀處就係心理問題?
好簡單 因為對男人嘅body shaming係男人都有份,為嘅係盡可能貶低一切可能嘅對手,從而增加自己嘅擇偶權我就甚少聽過對女人嘅body shaming係女人自己都同意+批鬥埋一份

而男人就真係比比皆是,男人最叻就係逼害返男人,每次有人對男人body shaming總係有一班男人衝出嚟附和,咁嘅情況咪造成對男人嘅指控係兩性都認可嘅行為,而對女人嘅指控女人首先自己就唔會認同,而男人為討好女人,咪一齊唔認同
咁樣衰照計更加應該受到鄙視同俾人淘汰
生得靚稀有過生得高
唔知係咪反而生得唔夠靚係大多數,所以呢種睇樣為先嘅價值觀就受到抵制,因為威脅到大部分人嘅利益
未追曬個post已經見到一大班唔知係咪既得利益者嘅人定點已經係咁圍插樓主又懷疑樓主係矮又盛
俾港女撳住嚟搶同女權自助餐真係唔好問點解 討論下都已經成班人衝出嚟
virgin before marriage得5%咋
數X港得一個部門,但佢好似已經去咗做通人櫃
Even more noteworthy has been the decline in the proportion of women who get married having had only one sex partner (in most cases, their future husbands) before marriage.

早兩頁解釋咗
sex partner before marriage包括未來老公
接近所有1sex partner before marriage都係佢老公
因為介意嘅話女人就唔可以濫交,會好難結婚,所以為咗自己嘅前途,一定要令到男人唔介意處唔處
原來係任意自己覺得就係嘅 我覺得全部都係我講嗰個case
但男人有啲高有啲矮,高嘅有著數,利益唔一致,所以個voice就細好多。女人外表同理,不過女人嘅排他性冇咁強,喺呢方面就團結好多。
因為喺感情台蒲開嘅常客
多數係好鐘意拍拖嘅女仔 > 多數有幾個body count
佢地總係幻想佢地嘅過去係令佢地進步嘅學習
而唔係令佢地身價跌,搞到佢地嫁唔出/嫁得唔好嘅不堪歷史

又或者係拍好多拖屌好多西嘅男人,佢地唔想承認自己係有份破壞自己曾經鍾意嘅女人嘅未來嘅"壞人"
月入成7萬
矮就運動上唔會有成績,笑左有咩關係

全世界最受歡迎 搵最多錢 最多人觀賞最多人做既運動入邊既No.1 Messi (1.69m)表示???
你普通樓下間中學 有乜運動係矮人有着數呀?169就唔係矮啦
你喺香港有冇可能美斯咁比人送去踢波呀?
169都唔矮咁無野了要講到男人得米5米6先計矮既咁去到咁矮又真係有啲問題既
好啦唯有認同你
我175都比上面啲人話矮
生得高真係人生嬴家

你生得矮, 無論你呢一世人幾有努力, 幾有成就, 搵幾多錢, 有幾多層樓, 你企埋一個高既男人隔離, 你都係輸哂
193啲朋友
王祖藍叫咩
俾佢打下飛機啦
佢打完幾隻字擺低電話咪又係要睇住啲女俾有錢仔食都唔俾高佬食
唔明個數

如果條女比佢將來老公屌左
咁佢唔算婚前處

條數唔岩喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞