依家啲年輕人愈來愈冇「一分耕耘,一分收穫」嘅諗法

354 回覆
113 Like 2242 Dislike
父幹佔九分
打工心態係咁架啦
做唔做都係咁多
OT搵你老母開啦
真 香港新一代真心廢人來 懶閪到喊
工作關係會接觸到大陸同香港既勞力 大陸人勤力好多 香港廢柴成日揸流攤
香港人有咁高人工係因為有張香港身份證炸
實際工作態度同表現根本唔可以同其他地方既人爭 垃圾人種來
呢個大話仲有人信?
你自己都講ot無補水啦
真,我𣎴如搵份hea工炒股好過,仲同你捱咩
等我下次咁同老豆講先
一分耕耘沒有收穫先啱呀
而家啲00後90中好L貪錢
尤其啲直播雞
扼盡毒L課金
教精政苦:香港應要立法每天工作11小時。由白領做起,有外國人權組織黎講,就同佢講唔好理我國內政
儍仔先會信
你咁叻咪自己一個耕飽佢囉 你就收穫 我就收多幾個大鑊
做少錯少 做多就水魚越大 水魚大就使盡 反而錯少嗰個仲上位 做黎做乜 on9
fat fat la
所以垃圾廢青真係唔抵幫,唔明 d 人做乜不停話俾機會年輕人
其實為左增加佢哋人生歴綀,應該要盡情揸壓佢哋,等佢哋以為呢個世界咁易撈
員工耕耘,老闆收穫
玩左好多年幣, 我既見解係,除左BTC同Eth, 其他都係鬼幣, 根本無人用來交易.
BTC暗網日日大量實體交易, 買賣毒品, 軍火, CP, 殺人, 所以BTC係真正既貨幣.
ETH因為功能多, 可以用作合約, 有好多野都依賴ETH, 所以都實在, 不過個作者成日有新idea改變玩法, 舊年就整死晒所有顯不卡掘礦既人. 因為有人控制, 無左『去中心化』呢個權威, 即係人類可以作出干涉, 雖知道人類最唔可靠, 萬一有一日有個權威人可以影響到整個committee, 整死個ETH都得.

所以, 我只信BTC, 無人攪佢, 用返最原始既去中心化, 除非你可以令到全球擴工同一時間關機, 唔係佢係唔會死的.
你個名『尻級經理』證明你就係垃圾
唔好講咁多,掘到最後一粒上千萬
到時可以日日坐的士返工
相比班廢青我已經係人才
買架 Alphard 請司機啦,的士好污糟
人才
買架勞請司機返份搵$1萬既工, 嚇尻死D同事
以前八千好駛過依家萬二幾多

而且依家工具方便咁多,依家hea 做個產出都必然會多過九十年代以前
咁係因為你自認聰明,事實係死蠢姐
而家啲主播雞同美國啲細路一樣
好想突然一夜爆紅
咁就成世唔洗做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞