係香港揸咗一星期車,終於明白點解日日炒

291 回覆
78 Like 299 Dislike
大城市先多唔識揸車啵

去到偏遠少少,個個都識讓條右線俾快車行,反而公路成日有d傻仔拉哂龍都唔識cut返左
我一般睇後面條友
如果佢一路推我會入一入中線畀佢行先
反正我前面仲有車唔係我頂住佢
真,飛開嗰d行2百幾
揸慢d咪無野

好似npc咁直行
連望都唔望 好似當你透明咁
揸車真係行得正企得正想扣分都扣唔到你
自己有問題先會畀人搞到 講經咩
聽你班友9 up 真係死得
大陸佬揸車 一係就快線食左豬油膏咁
明明120限速就行80
一係就超進取左穿右插 唔理咩實線定虛線都照cut

市區啲電雞真係痴撚柒線 好似去深水埗咁
但彈出來唔係廢老係電動單車

講緊深圳同廣州都係咁樣

仲有深圳周圍都有牌話咩禁止鳴喇叭 原來都係9up
你呢啲心態咪唔得囉
即係無車就可以逆線 cut雙白?
無車理得我點樣行
冇人叫你成世都縮入條中線到架嘛

你行緊快線,後面有車接近,咪入左線讓俾佢囉,等佢過左你又可以跟返佢尾爬頭

最冇效率係全部人堆哂係右線到,有d車格硬要飛要cut哂3條線跳舞咁,咪仲危險
如果係塞既講黎把撚
如果你前面望空大把位走
就唔該你一係比油一係死番去中線
啲大車都快撚過快線

左線扒頭係犯法 但長行快線都係犯法 打和啦
正路都係咁
而唔係覺得"反正前面都係塞,只要我快過中線,喺快線行慢少少都無所謂"
留兩秒行車距離就夠啦,使唔使預到飛機都放得落呀dllm

仲有屯公返屯門落斜嗰支燈,成班快線收到70都無,真係慢線跟巴士都快過你
係。好似我個情況咁,就算我讓條快線比後面架tesla,前面都係會有架車頂住佢,咁佢鍾意咪繼續推。
主要唔想食石仔 26食好撚痛
你真係鳩噏唔洗本
深圳啲車仲衰過香港
連登仔想人仆街姐 不過犯法就係犯法, 亂鳩咁渣個d 就真係抵仆街
係 之前就係行慢線 一野比舊石飛埋來打爆返大銀幕
如果你地26 真係入得廠

但仆街唔行慢線又比班快線撚頂住
例如過左屯門轉車站九龍方向嗰段
最多on9 快線撚
咁你揸到日本人咁 又唔洗怕1823喎
嗰個位上斜,班撚樣都唔比多啲油,都唔知係咪無常識
係,最好就係前面啲架車畀佢推入慢線,幫我開路
講開又講 喺行人角度 香港司機真係差唔多全世界最西

香港啲司機下下以為自己大撚曬咁樣
唔好話讓人 有時你斑馬線踩咗出去佢都照篤油 唔收掣就俾佢車死

外國 講緊唔係淨係歐美日本 連屌你老味菲律賓啲賓佬都會讓人
不過台灣同唔少東南亞國家 啲司機特別電單車都係勁撚西
考完喺香港第一日揸車
快線就係咁用架啦
話之你 200 啦
後面快過你咪讓囉
好合理
因為華人一有小小權/機會就會用到盡 同批鬥
改變唔到血統
講真如果本身條路車流量高,都好難行得快,唯有跟住最快條線嘅速度行
正常唔會有車推你,你縮返入慢線後面啲車只會填咗你個位所以如果冇人推我我想快會繼續行快線,有時啲車太密索性唔理你任你推,你可以話我自私但喺香港揸車就係咁,推你嘅唔會因為你讓佢而多謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞