係香港揸咗一星期車,終於明白點解日日炒

291 回覆
78 Like 299 Dislike
架架車喺左線
你有撚位cut返入左線咩
香港咩車流量
防咩影相呀
我合法車速都過晒快線啲車 成班開心錶驚死到仆街
過快相又係, 80牌行70過, 咁驚唔好出來揸車啦
理想與現實
全部塞哂喺左線
兩條線空哂根本唔符合香港
點解你要假設啲車唔可以去中/快線?
你要扒頭就cut右,之後返左
如果你係中線扒緊頭,前面再有車阻,咁咪cut去快線,之後返左線,唔係叫你係左線拉龍都唔俾出口扒頭
根本唔會兩條線空晒

依家係講緊啲人扒完頭,唔識返左線
係意識問題
咁咪即係左中線都靈活運用囉
左線冇車咪行左線
我講緊中線行過百都有人推你
呢啲真係好凶險
有時啲友揸車真係可以唔使理人一鳩嘢就迫埋嚟
中線過百有人推你嘅情況會唔會係慢/快線有慢車
見你行得快就跟/推,之後就搵位走

定還是你部車會吸引人推你?
咁咪即係你無足夠技術爬頭囉
咁你就乖乖跟隊行啦,cut出中快線做乜
每年去幾次,夾埋都成個月,有冇?

東京大阪唔駛講,唔會揸

市區揸大半個鐘,條街已經冇人,去到邊,就泊邊,泊門口,一步路都唔駛行

同香港排入停車場,再行一大段路,係兩個世界
同意,有時市區唔識路,慢一陣就俾人 bu 九我
你有冇去過日本? 郊外密度低,間間屋都係兩層高,車係有,但唔會塞車

睇地圖冇用,大陸地方大,但d 人谷埋一齊住
天才,日本只得東京?

係東京硬係唔揸啦,係mk cwb 抵嚟托柒咩
日本住咗七年揸咗七年車 香港都10幾年
最近齊牌可以同你講 日本人係講禮讓不過都要睇好多地區 大阪就會明顯同香港差唔多會比較急
香港揸車呢就要快同埋狠 同埋要防禦式駕駛
全世界都係咁, 只係你無入外國d 車cam group, 咪撚on9
我相信係香港如果唔係個牌寫100, 係中線行100 比人推自既機會真係好細
一嚟就話東京唔使講

咁香港都唔使講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞