係香港揸咗一星期車,終於明白點解日日炒

291 回覆
78 Like 299 Dislike
有時閃大燈係想提人姐,被害妄想症咩
香港人平均少人渣車渣
突破盲點
曼谷呢啲又三輪車又26又人又單仲易炒
難揸到仆街
可以撞死路人
重覆匯合幾次時d搵食車好撚閪唔跟zig zag 規矩
揸多2年車先出嚟開post 屯公真係濕濕碎
紅隧 加士居道天橋 呢d 先癲
車快就驚 你行吐公北大你咪要包尿片?
香港嚟講 係快線只要你貼唔到你前車
你又唔夠後面快 就死番入左線
台北仲多
扣咩姐
直頭改制,考車牌只能考1次,唔PASS就以後無得再考
咁咪無炸彈係到囉
你都係死翻去中線啦,超越車道唔超車jm9
講得你呢句說話就肯定你冇試過上去鬼國嗰邊嘅高速公路望過同埋你去過美國未?你乜都唔知就先踩咗香港人一腳先,誤人子弟,真係好悲哀
香港人揸車,好多都好似趕住去死咁
行咁中線啦喎師兄
同台灣大陸比香港已經算唔係亂鳩咁來。大陸直情係玩鬥大膽遊戲鬥邊個淆底縮先
屯公其實好好揸,係4收3啲慢車on9唔預早cut線攪到塞車。
屯門牛不代表全香港
咁番慢線啦

你說得對
吐露港日常
去到每個匯合分支都有車小路硬Cut入中線,但自己開緊5,60,查實慢線係咪低人一等唔可以行車?
最頂癮係Cut入黎D撚樣都好似樓主咁蟻攔,慢線D車仲快過你,之後中線又要大腳收油讓你
然後就好似樓主咁話人有敵意又盛,其實你有冇諗過渣車做每個動作個目的係咩? 老實講我睇唔到你硬Cut中線既目的,但就好肯定人地閃你係有原因
因為日本不嬲都係車讓人,
啲人咪慣咗直行直過

利申車牌喺日本考
冇喺香港考過所以唔知香港課程係點
日本課程係好重視禮讓同道德
課程包埋要睇幾個鐘洗腦片,教司機要對路人嘅生命、安全負責任
路試一定要停車讓人行,乜都要以路人為先,如果唔係pass唔到。
仲有唔好為其他司機添麻煩之類
就係樓主個d on9
成日都係炒吐公中快線
啲車行得80 幾又夾硬cut 出去, 所以呢排我朝早行得多
直接行左二線Keep 住係咁過快線啲車 (講緊都未過到百, 快線班友都唔知做咩鳩)
所以吐露港識揸一定係慢線最快
其實係,最唔和平係的士狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞