【公務員】政府決定不進行公務員薪酬水平調查第二階段工作

364 回覆
21 Like 94 Dislike
支持淨係加薪俾警察
黑暴期間警察辛苦了
費事唔加個散仔會主席會遣責佢大大大大老細
即係一間公司好多hr manager?
唔係包升喎 但公務員pt包跳

如果有一間私人公司中層位,夠膽跟mps同政府通漲保證加人工
你升唔升都少流失率嫁啦

有大志既人咪搵佢既大錢

房署屋邨啲經理人工vs私樓物管經理人工
物管果位可能只係拎到佢地aco師頂薪
Google到既嘢都要陰謀論
This is LIHKG
https://www.csb.gov.hk/tc_chi/admin/pay/2209.html
個市人工向上時就要調查,人工向下時就唔好查住。
依家連登就係咁既質素
一言不合就標籤左人先
私企精英連登仔:吓,咩原來有放上網架咩
真係無乜點見過啲公司唔係望住自己盤數嚟決定加唔加
而係望住公務員加唔加
咁多年無做調查 其實好多初級職系遠低過市價 例如一級工人 人工先得15k
其實連登仔搞得明咩叫
薪酬水平調查
同埋
薪酬趨勢調查
公營同私營拎黎點直接比較
大把公營/政府服務點做都係蝕錢
照你咁講只係睇盤數果班聽乞食
我真係未見過有人做12年HR都未到HR AM喎

HR assistant 15K 頂盡2年
(Senior)HR officer 4~6年
之後就上HR AM

建議你多啲轉下工跳槽先升得快
你講呢啲關我講緊嘅嘢咩事
跌就唔L跟,吹咩
醫管局幾時分出去警隊咁獨立加人工
ACO有個O
叫officer
用私人公司的officer去比一陣加撚到爆曬D人工

班做公共工程的又係
依家一個FG出黎做大判都2萬中到尾
老雜都3萬幾一個月

班工人級你想加撚到佢地3-4萬蚊?

佢地頭痕緊加咁撚多人工又話財赤阿
所以aco依家咪冇40k
原本諗住加兩次 依家加一次咋

雖然個名好似,但係同每年加人工個調查係唔同調查黎
我淨係比樓主個標題公務員呢三隻字吸引咗入來喎
誤會左你既意思你講到勁似睇業績
但事實大把孤寒老細會講政府都冇得加我地都唔加
人地講緊「公司」
你咁講 即係周街HR AM
仲加
等陣又捉過馬路
唔好啦
支持人工減半 反正公務員冇競爭力
今年扭一下 又升職 睇死佢搵唔到人
依家冇人 請人難 大家要跳好跳
政府唔做因為出面真係加好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞