我的英雄學院漫畫討論post(20)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
原來一早block咗,應該都係5毛賤種狗/引戰pr
條友想人地同意佢但又唔肯接納人地意見
淨係活喺自己世界又要人推薦動畫俾佢
要睇你計打既afo係邊一個版本
如果計哂所有
其實由火佬果part開始
打afo打左好耐啦
明顯大家就係講緊 AFO成功奪舍之後呢段打鬥比想像中短啦⋯⋯
我諗大家根據之前節奏係會覺得今場會有多d團體戰
個個角色都會有表現之類
可能作者考慮到個個都殘血 所以速戰速決合理d
都快過路飛打凱多(由鬼島屋頂起計)
有能力同afo對招既都殘血
無能力滿血既只可以擋招

同埋再打落去真係會覺得拖
提子 無血無能力都比人打到訓低
同埋本身吊既身體都半殘呢
所以最多打多一兩話結左佢就真係岩
打我覺得無問題
我係覺得死柄木死得太快
明明反派主角
渡我 DABI TWICE果D都叫做有成集

死柄木同綠谷鋪排左咁耐
淨係講2句就死左
佢都冇咩野好講好探討了角色太空洞了...
我諗作者寫得出佢想成為敵人嘅英雄, 已經用盡墨水了。
佢咁樣完場, 留d想像空間俾讀者仲好
終於打死咗死柄木
好似已經打咗好耐
第幾樓係佢comment無留意
係喎
唯一敗筆
一日未完
一日都仲有得出
有無人覺得我英個flow有啲似潮與虎
人地比能力 歷代打大boss 百年恩怨
大量支線用嚟介紹角色
主角黑化 逐個出嚟救返佢
全套角色 其他國家英雄 出嚟大戰boss
大boss有幾個能力
呢個係吊嚟?
最後一拳用AFO俾崩壞69 連埋屌個人格 有機
屌去到最後都只係一個扯線公仔
不過一個幾歲既細路,根本無受到咩教育
就比AFO咁玩,又好似係可以接受既
無慘死左都要拉炭仔變鬼王?
Venom咁?69繼續做英雄 屌就喺度嘴炮
利申鳩up
咁屌依家都冇再周圍屌人,69撳得住既
反而覺得咁完啱啱好,當年鋼鍊父親大人都係咁上下,拎完完整身體唔夠一陣就比人打返入個窿入面
我英呢下都小有呢個feel,純個人感覺

火佬到爆豪=全世界圍功
霍因漢反鍊成陣拎返鍊金術=OFA打針入吊
69入吊精神世界=Greed反食父親大人搞到身體殘
最近兩隻打氣=在場所有人幫鋼仔打氣一拳收埋父親大人工
423英肉
https://mangaplus.shueisha.co.jp/viewer/1021189

有血會唔會死柄木臨死前過返ofa比綠谷
咁死柄木都算係做左10代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞