我的英雄學院漫畫討論post(20)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
咁會鍾意爆豪呢啲性格差到極點嘅人唔係都係傻妹咩?
睇到想喊有feel
傻妹type係講好聽啲啫
其實即係同綠谷一樣既青頭毒女
綠谷就係被人欺凌都好鍾意爆豪嘅青頭毒撚
岩岩睇到考咩臨時英雄證
又有條痴女對綠谷一見鍾情
作者個腦係咪坐住左
點解成日有新女一見到綠谷都即濕
想比毒撚觀眾人生希望?
屌你
好𠹌滾動
咩事咁憎綠谷 同埋你睇落去先啦
你睇落去就明
睇到想喊
眾人合力打大魔王
希望打埋今場就埋尾,
依家直接打到贏 ,唔好再有咩底牌中嘅底牌
依家咁打完 一定係最好睇最高潮
冇咗本體, 個樣勁似死柄木老豆
我都覺
以為啲靈魂又叫佢加油
同意 唔好再反轉
其實幾年前已經睇過少少我英,但因為唔鍾意主角 睇唔落去
其實而家睇都係為左其他角色,渡我 冰火佬 all for one 八百萬,仲有好多人話好有魅力既紳士反派(好似未出場?)
我幾鍾意冰火佬同八百萬cp,但見到男主啲愛情線就直接2倍速
ok 睇緊
邊有愛情線咁誇張 唔知以為有集專講佢同茶子去拍拖
同埋你繼續追落去啦
我本身係對皇道主角無感嘅人,但睇到後期都真係好鍾意綠谷,佢後面好型
即係見到麗日嗰啲紅哂面既少女心事情節會skip囉
其實綠谷比起一開始係冇咁唔鍾意
起碼佢有腦 同埋唔係一味大愛左膠嗰type
邊有一套熱血漫真係會畫一集男女主出去拍拖,唔通冇就唔叫有愛情線咩
臨尾打贏先過嚟攞下尾彩
睇完
原來係渡我個衰妹
咪爆豪初時啲欺凌者心態
覺得69又柒又廢又唔抵得
關咩事
係覺得呢啲人設好老土
同埋唔鍾意人成日講大道理
就係鍾意型既角色 有咩問題
完全冇問題!
前期綠谷塑造我覺得真係偏怪,同第一集嘅爆豪一樣都係作者寫得太誇張
隔離黑色五葉草個男主角一開波都係冇魔法,但人哋真係肯keep住鍛煉肉體
如果後面冇英雄殺手完全靠體能嘅戰鬥同埋通型無個性打boss,我都唔會諗到綠谷點解唔鍛煉呢個問題,不過你都可以話呢個係作者設計綠谷一開頭嘅缺陷比成長空間佢
另一樣奇怪嘅係佢比爆豪欺凌就鳩縮,但爆豪比怪人吞佢就唔驚死咁沖出去自殺,對爆豪嘅稱呼極度親切呢點又係唔知咩事
去到中期綠谷基本上個角色除咗同爆豪相關嘅劇情之外都冇乜問題,印像中變翻做正正常常少年漫男主角,但係最近話要救死柄木呢個位我唔太鍾意
因為綠谷係成套野癲得最勻循個個
佢就係擺明係聖人,英雄主義上腦,擺到明係要救曬全世界
但係佢冇手軟過呀
你唔中意未唔中意 無必要用嚟捧高你中意既角色
只可以話作者幾乎所有對感情既描寫對後面劇情發展都係有必要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞