我的英雄學院漫畫討論post(20)

277 回覆
2 Like 0 Dislike
破左
主要係當初雄英a班啲能力入面
砂糖,峰田同尾白啲能力真係似作者湊數
峰田個性設計得好有心機喎,配合佢成個提子造型,加上佢好早期usj已經威過一次
尾白同砂藤就真係有啲hea
好懷疑提子就係Phase 3 isolation既殺著
sensei 封印AFO個性
+提子痴到佢郁唔能夠到
+尾白帶住sensei/提子快速移動避AFO攻擊

砂塘佬淨係諗到可以做肉盾幫綠久擋流彈
冇左綠谷 砂藤就係全班最大力
咁其實大部分英雄對住afo都係冇撚用
之前成堆打都係收皮
之前話用唔到
因為單眼會冇咗距離感望唔中
提子招技對有超再生既人嚟講應該效果唔大
條件係雙眼望住
同隔離不義遊戲一樣
前面既篇章描寫每個同學既性格同經歷,個個同學都有血有肉有記憶點
芥哥寫配角全部用主角把口講出黎
私心希望69保留得返超力量個性
唔係主角把口,係2.5把口
每集搵幾頁做interview佢真係勁 劇情可以咁好笑
試諗下以下畫面
AM: 我願稱你AFO最強
我都想佢為咗用好OFA呢個力量做咗咁多努力唔係為咗打低AFO呢個大boss,係為咗成為最好嘅英雄⋯⋯
雖然而家大家都覺得佢係,但我唔想結局得佢一個人nothing,睇住班同學做晒職業英雄,佢要好似pussy cat個貓女咁做supporting
喺我英世界
一個職業英雄冇左個性仲慘過斷手斷腳
但屙咪乜都冇晒做ironman都頂到afo一陣
69健健康康做夠應付日常任務有餘啦
2.5咪真主角
虎丈戲份少到
AM:可惜無令AFO出到全力
平哥最初設定69係無個性裝備撚
最後69真係可能乜都無
好似聽過
Shit 咁好可能真係變返無個性結局
起左雞皮
如果保留到超力量再研發到黑鞭俾佢就變返spiderman
不過無個性做英雄,可以連貫番最開頭,AM話69無個性都做到英雄

同埋去到宜家,真正嘅英雄係睇佢哋嘅精神,所以69無咗個性都可以做最好嘅英雄

不過真係好sad
叫美國四眼妹同發目整返套甲有齊咁多代個性就得啦
平哥一開始都係想69行道具流路線
我睇我英第一次起雞皮係喺usj篇
峰田見到綠谷驚到震曬都跳出去,跟住佢都鼓起勇氣扔波波係我愛上我英既位
所以之前A班vs出久個陣峰田話「我喜歡的是…不斷流著冷汗,不停發抖,和我們一起開拓道路的你!」
我直頭咇左滴馬尿出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞