我的英雄學院漫畫討論post(20)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
其實都幾無聊 你話佢個肉體/個性好特別 你好中意想搶無問題
咩都唔係
就係單純係ofa其中一代個孫
仲要ofa果一代都死左
會唔會太得閒
但呢啲咪係討論風氣差囉
又要睇又要屌
動漫台even全個連登都係咁架啦
佢係要嚟復仇 佢好憎one for all
佢覺得係one for all搞到佢冇左個細佬
最近兩話,先有一版講,佢係用黎打擊All Might 既精神層面
因為佢最憎All Might
幫作者兜下, AFO唔係只係培養吊一個, 佢同時間都培養好多人做自己容器。
而死柄木吊的確係成功嘅作品,身份上又適合對付當時OFA持有人allmight
其實AFO只係需要一個有極端憎恨感情嘅人,邊個有呢樣野,邊個都係後選容器。

但我同意將所有死柄木吊寫得差嘅地方都用AFO嚟解釋, 都只係減少咗寫得差嘅程度。
解放軍果度就算依家睇都仲係難睇,只係好返少少。
其實大把漫畫爛尾得仲勁好多
一講啲相反意見,就比人話係咒術死忠
唔明點解有人睇漫畫,睇到好似有份投資咁
但我同意芥見真係幾抵屌
佢自己都唔尊重自己創造嘅角色一個兩個都係為死而死

我無感2.5條,佢死嗰下我無咩意見
但睇到高羽同腦魔搞笑死咗嗰段我真係接受唔到
利申以前幾鍾意&已棄坑
佢知道allmight唯一弱點係嘴炮同精神攻擊
佢用呢個肉體一嚟可以復仇二嚟有機會令allmight落唔到手 有幾無聊
咁始終各有各睇法
我英我都棄過
但真心覺得最終章係好睇
所以先開post讚下我英
個人覺得
如果一套漫畫係咁差
唔會比佢出多過3季動畫
偏偏我英可以去到7季分上下
隨時7下係同漫畫同步完
呢個已經係駁唔到既事實
連登得神作同垃圾兩個類別
拜登定侵侵
鋼之鍊金術師FA同時完
好癲
唔係 因為佢最討厭係all might
搞佢師父個孫可以打擊到
佢係志村菜奈個孫,all might師父唯一血脈親人。
我諗新肉體係俾all might打爆左頭之後先有既想法,
但最主要目的係創造一個會令all might精神動搖既敵人。
既然八木典俊親人都死晒,師父個孫算係佢最有關係既人。
例如呢?想見識下有仲有邊啲作品可以超越依家既咒術
睇咗就唔屌得
咁冇嘢會有負評啦
一舉例子 又變左引戰,
我只舉一啲例子,但唔會講爛啲咩,唔認同就算數

約定的夢幻島
Dr Stone
美食
東京復仇者
博人傳

夢幻島開頭好高期待,然後好低調咁完,唔係叫爛既,但係可惜囉
你個名
咒術太熱門
佢未必係個尾最爛嘅
但可能係最紅嘅
而且佢由急轉直下嗰集開始集集都比讀者搵到位笑嗰下好嘢
你講嗰五套都好明顯個人氣同咒術都冇得比,
而且爛得黎冇咁鳩
就算博人傳直接殺死鳴人同佐助,恐怕都冇2.5入機場嗰幕咁癲
博人傳甚至好早期已經不被睇好
東京復仇者印象中又係好早已經比人屌垃圾
所以唔想舉例子,舉完又會比較
我舉啲例子全部都幾百話
總之咒術就係最爛最差ok?滿意未?
可唔可以唔好係一套漫畫既post 又講其他漫畫
其實我有少少認同你連登討論風氣差
鬼滅之前都比人開過幾次post屌垃圾攞好多正皮
你去其他專門討論動漫嘅forum都冇連登屌鬼滅屌得咁大力
但咒術嗰期係少數全球forum一致齊屌(起碼中港台美)
所以雖然連登討論風氣係偏衰,但咒術比人屌應該唔係剩係連登問題同埋如果你好鍾意一樣嘢,建議去個好啲嘅討論環境(如有
咁你本身都係我英post討論咒術討論風氣同舉啲你覺得爛過咒術嘅漫畫例子啦
同埋想問下呢幾套嘢幾多集關你比唔比較咩事,呢幾套上至400集,下至不足200集
不如講咒術好嘅地方係邊
真係諗唔到
講緊嘅係打宿之後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞